RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5358|回復: 41
打印 上一主題 下一主題
收起左側

點解咁多人放番KO既2.4G出尼??係咪出左問題??

芝華士1 發表於 2009-2-18 16:30:32 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
FUTABA既2.4G就無人放??想搵番套都無
asus6800 發表於 2009-2-18 17:37:10 | 只看該作者
呢個你自己諗下了...
uchifong 發表於 2009-2-18 17:41:23 | 只看該作者
因為ko係呢度 ge market 大 d~~~~~minz 果邊好多人用~~~所以相對交易量都比較高~~~~係我估ge~~or 可能係效能上面有d咩缺陷都唔定~~ ............不過同時你都留意下~~~~雖然多人放...不過又有好多人接~~~~我睇左幾日~~~新dd ge 基本上放出黎 幾粒鐘內就會有人接左手~~~我都入左set ex01ur 2.4g..新ge~~~

~飄道~ 發表於 2009-2-18 17:48:21 | 只看該作者
你咁樣開PO
就算D人話你知有/冇問題你都有排諗啦~
我都用緊KO2.4 仲意咪用囉
quakequake 發表於 2009-2-18 17:58:41 | 只看該作者
其實我本來都係想買一套,不過見到噤我都暫時停左睇,最奇怪既就係我見到有個師兄買左套二手 set  之後第二日就即刻放番出黎,有D驚驚,搞到我本來想接都唔敢。
uchifong 發表於 2009-2-18 18:03:59 | 只看該作者
原帖由 quakequake 於 2009-2-18 17:58 發表
其實我本來都係想買一套,不過見到噤我都暫時停左睇,最奇怪既就係我見到有個師兄買左套二手 set  之後第二日就即刻放番出黎,有D驚驚,搞到我本來想接都唔敢。

可能佢覺得 個介面 太難明掛~~~~好難講~~~~就算真係有咩問題 都唔可能一晚就試出黎ge~~~~馬上就放 應該都係個人原因多d
 樓主| 芝華士1 發表於 2009-2-18 23:22:55 | 只看該作者
原帖由 quakequake 於 2009-2-18 17:58 發表

我都留意到
 樓主| 芝華士1 發表於 2009-2-18 23:29:11 | 只看該作者
原帖由 ~飄道~ 於 2009-2-18 17:48 發表
你咁樣開PO
就算D人話你知有/冇問題你都有排諗啦~
我都用緊KO2.4 仲意咪用囉

我係用3pks既,,成日望想搵套二手2.4G,,望到頸都長都無 但次次都係睇到D人放都係KO2.4G,價錢仲幾吸引
留意左好耐都係咁,,有D人買左番尼又馬上放番出去,,唔知因為咩事所以咪開貼問下大家有D咩見解囉
照常理KO同FUTABA兩隻控既使用率應該都係50/50架,,點解會咁既呢???
 樓主| 芝華士1 發表於 2009-2-18 23:31:00 | 只看該作者
原帖由 asus6800 於 2009-2-18 17:37 發表
呢個你自己諗下了...

C兄咁講有D野喎
uchifong 發表於 2009-2-19 00:00:27 | 只看該作者
原帖由 芝華士1 於 2009-2-18 23:29 發表

我係用3pks既,,成日望想搵套二手2.4G,,望到頸都長都無 但次次都係睇到D人放都係KO2.4G,價錢仲幾吸引
留意左好耐都係咁,,有D人買左番尼又馬上放番出去,,唔知因為咩事所以咪開貼問下大家有D咩見解囉
照常 ...

單槍身 ko 控需求 比3pk 大好多~~~~唔信你可以睇睇miniz 區....好多人都想搵支 槍身而又唔想 要set 2.4gtx/rx.....相反佢地會想要 個 2.4g"芒姐" for miniz................所以對ko黎講..分散賣 都仲有好多人各取所需~~~~~~~~~~例如: miniz 玩家想要支槍身升級......有d 人就有支舊ge ko 槍身 想轉2.4g..就會想要set ko 2.4g tx/rx(情況就好似你想搵set2.4g 咁).............而fubata...我就真係唔清楚 佢 分開2部份後~~仲有咩用~~~如果你用fubata 2.4g..你想換控 都係成set 換la~~~你是旦分開賣左 槍身 or 2.4gtx/rx 剩返果样都唔係咁好賣~~~...2.4g set 都多d 人收~~槍身咩~~~就應該唔係咁好出................所以結論係fubata ge 2.4g 控...放通常都係成set 放~~~...ko 因為有miniz ge 支持~~槍身only ge 2手市場都仲係好有需求~~~所以你會見到多d~~~~~~~至於你講果位入完 第2日就出ge 朋友~~~我就唔多清楚~~~返正世界咁大..咩人都有~~~~佢咁做可以有好多原因...你同我都唔會知道~~~~~可能ko呢set 真係有問題都唔出其~~致於係咪可以就單單睇某1人做出ge事黎判斷一件產品係咪有問題..我本人就有d保留~~

800mah 發表於 2009-2-19 00:05:19 | 只看該作者
二手市場個堆KO  2.4G 好多都係 mini-z 玩家放出黎o既..... 事關個堆野都無用
 樓主| 芝華士1 發表於 2009-2-19 00:13:00 | 只看該作者
多謝以上c兄的詳細解釋
其實ex-10我都好中意,,都想入多支
但又驚唔知係咪有咩問題,,所以先問清楚
uchifong 發表於 2009-2-19 00:15:25 | 只看該作者
原帖由 芝華士1 於 2009-2-19 00:13 發表
多謝以上c兄的詳細解釋
其實ex-10我都好中意,,都想入多支
但又驚唔知係咪有咩問題,,所以先問清楚

WELL~~~~買左發現有咩問題唔鍾意~~~咪放左佢lo~~~返正大把人收~~~
 樓主| 芝華士1 發表於 2009-2-19 00:17:31 | 只看該作者
原帖由 lung 於 2009-2-19 00:09 發表
連2位世界級 ko 車手都唔用就知...................

登錄/註冊後可看大圖

http://i209.photobucket.com/albums/bb70/TEAMSANWA/e0166663_141457 ...

咁佢地用咩控呀???,,都無show出尼??
uchifong 發表於 2009-2-19 00:18:31 | 只看該作者
原帖由 lung 於 2009-2-19 00:09 發表
連2位世界級 ko 車手都唔用就知...................

登錄/註冊後可看大圖

http://i209.photobucket.com/albums/bb70/TEAMSANWA/e0166663_141457 ...

人地比較喜歡用fm 你又知唔知??? ..我就真係唔知la~~ ;P ;P
uchifong 發表於 2009-2-19 00:20:07 | 只看該作者
原帖由 芝華士1 於 2009-2-19 00:17 發表

咁佢地用咩控呀???,,都無show出尼??

話明係 ko 車手~~~就當然係用ko 控la~~~~唔通用futaba 咩~~
 樓主| 芝華士1 發表於 2009-2-19 00:23:55 | 只看該作者
原帖由 uchifong 於 2009-2-19 00:20 發表

話明係 ko 車手~~~就當然係用ko 控la~~~~唔通用futaba 咩~~

果個c兄又話ko車手唔用ko控既?? 即係c兄玩我
uchifong 發表於 2009-2-19 00:26:09 | 只看該作者
原帖由 芝華士1 於 2009-2-19 00:23 發表

果個c兄又話ko車手唔用ko控既?? 即係c兄玩我

佢冇玩你ar~~~你留意下佢地部車~~係有天線gar~~~2.4g 邊有咁大支天線gar~~~果2位ko車手應該係用緊ko ge fm or am~~~~~哥位ching 應該係想話佢地d ko 車手都唔用返ko ge 2.4g 而用fm or am 就知ko ge 2.4g 有問題咁ge意思~~

sIUcHuN 發表於 2009-2-19 00:44:57 | 只看該作者
曾聽過用家話"改用2.4後,反應比FM慢一點"
uchifong 發表於 2009-2-19 00:48:54 | 只看該作者
原帖由 sIUcHuN 於 2009-2-19 00:44 發表
曾聽過用家話"改用2.4後,反應比FM慢一點"

咁大獲~~....咁就真係要搵d ching 證實證實la