RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1991|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

電單車一問

terryw 發表於 2006-5-26 10:40:37 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
昨晚試完部車,有以下問題,希望各位車手指點一下:-
1. 彎很大
2. 有時轉彎一收油就倒下
3. 排800只玩到10分鐘

是否尾油壓過Lum, 頭尾油壓30度油, 尾油壓無pre-load.

謝謝!!

勁抽哥 發表於 2006-5-26 11:01:54 | 只看該作者
原帖由 terryw 於 2006-5-26 10:40 發表
昨晚試完部車,有以下問題,希望各位車手指點一下:-
1. 彎很大
2. 有時轉彎一收油就倒下
3. 排800只玩到10分鐘

是否尾油壓過Lum, 頭尾油壓30度油, 尾油壓無pre-load.

謝謝!!

你可以試下50度既.....會定d嫁!
你個頭係咪原裝野?如果係的話她似唔洸用油壓油嫁喎
 樓主| terryw 發表於 2006-5-26 11:05:30 | 只看該作者
原帖由 勁抽哥 於 2006-5-26 11:01 發表

你可以試下50度既.....會定d嫁!
你個頭係咪原裝野?如果係的話她似唔洸用油壓油嫁喎

front alumium shock
 樓主| terryw 發表於 2006-5-26 12:10:00 | 只看該作者
原帖由 Kenneth 於 2006-5-26 11:07 發表

1. check下車頭眼鏡位轉向順唔順. 有冇用呔膽?
2. 同上.
3. 買排 GP 1100mah or GP 1300mah 可以玩到一個鐘 (當然計埋拾車, 整車同吹水..)

車頭眼鏡位轉向好順. 頭尾冇用呔膽, 但頭用原裝faling.
Tonight no la~~! i'm come to evening school. next time.
大師兄 發表於 2006-5-26 12:42:53 | 只看該作者
我用原裝京商金屬頭油壓,原裝眼鏡,試下用原裝彈弓放係金屬頭油壓裡面+冇油壓油....!!!
 樓主| terryw 發表於 2006-5-26 13:13:41 | 只看該作者
原帖由 大師兄 於 2006-5-26 12:42 發表
我用原裝京商金屬頭油壓,原裝眼鏡,試下用原裝彈弓放係金屬頭油壓裡面+冇油壓油....!!!

Thanks! I will try.