RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2062|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有心玩油車

superx 發表於 2009-2-17 11:58:13 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有心玩油車 on -road, 我是不是放棄改裝我的FW06(實際上06沒有什麼option野玩, engine沒有什麼choice)
用來投資 例子:V-one RRR EVO或者你地講NT1..etc ?

舊時玩過V-one S,好快Sell 左沒有玩..
我喜歡FW-06但好似欠缺D爆炸感

當然我知道車快不快.要看看車主手車如何
但如果買,油車有沒有最快最好之分?

但跑街, 有D浪費, 跑Track又沒有朋友,真是有時跑一枝公, 都非常on dog dog.
芝華士1 發表於 2009-2-17 12:30:41 | 只看該作者
3R啦,零件平D,容易搵,又好跑
mouse 發表於 2009-2-17 12:31:55 | 只看該作者
改FW06, 不如買過架FW05RR好過。
跑街就真的沒意思,去車場試試認識些新車友好了。
GOLDWING1800 發表於 2009-2-17 12:38:58 | 只看該作者
買 VoneRRR,Serpent720,NT1........嗰d車當然會快d啦
用邊就隻好睇個人喜好....coz隻隻都唔差(個人認為)

最好都係佢哋都係用同一種形式engine後排及半牙惢,係市面上有好多choice(想火箭咁快就買最貴嗰d,想平就......)
不過如果只係獨走冇人陪,又唔落埸玩...咁冇得比較,我suggest你唔使換車啦,
P仔 發表於 2009-2-17 12:45:51 | 只看該作者

回復 1# 的帖子

你住邊架???有機會咪一齊玩囉???我都有部06,通常跑街都係玩部06,撞爛都無甘肉痛,因為跑街會有好多意想不到既野,一粒石仔已經可以KO你架車,RRR我通常會入場玩,你話入場玩一枝公on dog dog,點會呀!!入到場咪大把人陪你玩囉!!!有乜野吾識,仲有大把ching幫到你.睇黎係已經中左毒.....
pskyng 發表於 2009-2-17 12:51:51 | 只看該作者
其實你不如去工房約下FW06 車友or 師兄你組個 FW06 車會. . (約約下就friend) 一齊去車場玩,  只要有同級車會好好玩.
sch 發表於 2009-2-17 13:04:56 | 只看該作者
我都有心玩油,但係真係上綱扒過曬D舊文,
覺得自已玩得掂,整得掂,
但係落到KWS問人,佢地話無人帶就唔好掂,
佢話只係攪副偈都好麻煩,見好多人着唔到偈無從入手.
攪到我放棄左,其實講到尾,遙控都係一種玩具傘,
玩具無理由係難玩bor
georgej 發表於 2009-2-17 13:19:49 | 只看該作者
原帖由 sch 於 2009-2-17 13:04 發表
我都有心玩油,但係真係上綱扒過曬D舊文,
覺得自已玩得掂,整得掂,
但係落到KWS問人,佢地話無人帶就唔好掂,
佢話只係攪副偈都好麻煩,見好多人着唔到偈無從入手.
攪到我放棄左,其實講到尾,遙控都係一種玩具傘 ...

世上無難事,只怕有心人.
有人帶玩當然比較好,起碼小了很多從錯誤中學習.去車場,論壇,主動D再加上有禮貌,好多師兄會樂意指導.
Ronald 發表於 2009-2-17 14:06:57 | 只看該作者
換車好過投資係06到...始終係入門車....
l3en668 發表於 2009-2-17 14:11:46 | 只看該作者
原帖由 Ronald 於 2009-2-17 14:06 發表
換車好過投資係06到...始終係入門車....

我都係咁話
l3en668 發表於 2009-2-17 14:25:46 | 只看該作者
咁就真係唔知喇.因此我以前都未玩過入門車
想當年(10年前左右) 一條on dogdog  行kws 見到d大蛇好快 好勁 就好想買一架
問左好多鋪都話蛇貴 最後 買左架無限既1/10 平路機 K2X   同埋買左副好平既OS偈(我諗快過而家 2千蚊既 PICCO EVO3偈)

果陣咪又係唔識set副偈 .
咪又係一支公玩 ~
不停投資不停改裝下.不停setting下 .
去到場同人地玩.直頭快到冇朋友(人地玩GP車我玩平路機車 )

不過講真一句 以前玩車貴過而家好多
tomatchinhk 發表於 2009-2-17 17:15:00 | 只看該作者

FW-06 好似欠缺D爆炸感?!?!?

http://www.youtube.com/watch?v=KOCTTzx9Z7E

渣好d,,,,, 后排都吾放過... !!
no.1chio 發表於 2009-2-18 23:46:03 | 只看該作者

FW06

你可以到PYC玩因這個車埸的C兄比較好說話 不遇我見意你換過車先去玩,因FWo6的車在PYC比較差的
 樓主| superx 發表於 2009-2-18 23:52:12 | 只看該作者
原帖由 no.1chio 於 2009-2-18 23:46 發表
你可以到PYC玩因這個車埸的C兄比較好說話 不遇我見意你換過車先去玩,因FWo6的車在PYC比較差的

PYC....at where?
pskyng 發表於 2009-2-19 11:30:42 | 只看該作者
原帖由 superx 於 2009-2-18 23:52 發表

PYC....at where?

粉嶺. 277x 塘坑站落.
去pyc 玩. 個人覺得快慢反而冇所謂. 只要你跟到track. 快車自然會過你 or 等你失誤過你. (唔計快得來車品同技術都差0個0的人)
你可以0係閑日 or 一早去. 小0的車. 可以練下track.  多車時若車速差太多就讓快車過先.
我朋友攞架M車一樣照放. 當然不時要讓車la.