RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3041|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有咩油車係$1200~$1600

tommy9571 發表於 2008-12-29 19:53:17 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有咩油車係$1200~$1600   1比10 / 1比12 左右喇!!  要全套(已砌好)
阿De 發表於 2008-12-29 19:56:47 | 只看該作者
FW06 不過比你預算貴小小 1800左右
kenny_Chui 發表於 2008-12-29 19:57:18 | 只看該作者
FW06 好以$ 2xxx  ................
阿De 發表於 2008-12-29 20:07:59 | 只看該作者
 樓主| tommy9571 發表於 2008-12-29 20:09:32 | 只看該作者
原帖由 kenny_Chui 於 2008-12-29 19:57 發表
FW06 好以$ 2xxx  ................

唔系$1900有交易喇咩!?
sai730 發表於 2008-12-29 20:25:57 | 只看該作者
二手區咪有一部720蛇$1400蚊炸...乜都呀
 樓主| tommy9571 發表於 2008-12-29 21:16:15 | 只看該作者
有冇喲系一手@@
X-RC 發表於 2008-12-30 02:18:57 | 只看該作者
京商 fazer 1/10  1400有交易
X-RC 發表於 2008-12-30 02:22:36 | 只看該作者
shanfung700 發表於 2008-12-30 08:12:25 | 只看該作者
考慮下二手都唔差架, 多選擇, 唯獨係玩過翻來要跟跟
khho01 發表於 2008-12-30 11:47:39 | 只看該作者
shanfung700 發表於 2008-12-30 12:41:18 | 只看該作者
kwok515 發表於 2008-12-30 17:44:43 | 只看該作者
買車前睇下想買果部車hit唔hit先.
主要目的係parts供應問題同車車有得upgrade,因為果幾百蚊買左部垃圾又可必呢.
pskyng 發表於 2008-12-30 18:02:23 | 只看該作者
你個budget..一手車我諗得 kyosho fazer , 你可以去youtube 看下合唔合你玩., http://hk.youtube.com/results?se ... arch_type=&aq=f

不過. 若你的budget 不多.. 好老實. 不如等多0的 budget 至認油車.  因為 油車好多 hidden cost.. (e.g 綿呔 , 油.  filter oil, 火咀. ,原裝servo 易打柴要換.. )
 樓主| tommy9571 發表於 2008-12-30 19:56:02 | 只看該作者
勁鍾意架fazer!!  買硬  多謝咁多位師兄介紹!!  我就黎有我第一架油車喇..呵呵
 樓主| tommy9571 發表於 2008-12-30 19:58:48 | 只看該作者
真系$1400左右有交易!? (成套)    徐左油同接收電?
blackcolt 發表於 2008-12-31 11:40:10 | 只看該作者
fazer 真的不如 fw-06 好,玩樂之後怕你后悔,
我都有部 fw-06 ,但現在我玩緊部古董 v one s
pskyng 發表於 2008-12-31 12:36:53 | 只看該作者
個人覺得其實05 /06 / fazer... 比我諗返我會選fazer . 反正至在harr 下..   因為當你想玩快0的. 兩架你都會行同一條路...就係換車. . (因為兩架車都受車架design限制.)
kwok515 發表於 2008-12-31 15:45:08 | 只看該作者
FW05/06 有二波正好多,fazer 好小or無upgrade parts.
FW05/06 可以玩手拉賽
FW05/06 多人玩有問題一定有人識答
FW05/06 都有小小二手市場,fazer無!!!
pskyng 發表於 2008-12-31 18:20:49 | 只看該作者
fazer 我諗都可以玩手拉賽的 手拉kyosho 車就ok .   
fazer 都有二手市場. 看你買幾錢la.  不過05當然二手價好小小.  
至於二波,個人覺得唔係差太遠..因為個engine 本身唔快. 若以"harr"為注, 要合樓主budget.我覺得可以捨棄二波. upgrade 感覺就好似TT01咁..   up 你 $2000蚊.. 不如 save 多0的至買架好0的.

FW05/06 多人玩有問題一定有人識答 <<< argee.

樓主去下依個web look look 比較下先.
http://www.kyosho.com/eng/produc ... ies_group_id=100011

不過fazer 同 fw engine 唔同 . fw 個engine 應快0的卦. 始終係一份錢一份貨. 最緊要樓主想玩到詳地步.