RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4271|回復: 33
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請講下FW-06既好壞處!?

tommy9571 發表於 2008-12-29 11:53:04 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請講下FW-06既好壞處!?   同埋系唔系包埋電火咀?? 接收電姐系普通AA電池?
任天九 發表於 2008-12-29 12:15:45 | 只看該作者
請講下FW-06既好壞處!?   壞處唔識, 見識少, 好處就係rtr, 設計都算成熟.
同埋系唔系包埋電火咀?? 包埋電火咀, 唔包電
接收電姐系普通AA電池? yes, AA x4
 樓主| tommy9571 發表於 2008-12-29 12:17:56 | 只看該作者
THX
 樓主| tommy9571 發表於 2008-12-29 12:19:14 | 只看該作者
原帖由 任天九 於 2008-12-29 12:15 發表
請講下FW-06既好壞處!?   壞處唔識, 見識少, 好處就係rtr, 設計都算成熟.
同埋系唔系包埋電火咀?? 包埋電火咀, 唔包電
接收電姐系普通AA電池? yes, AA x4

咁電火咀用咩電?
McKin 發表於 2008-12-29 12:28:00 | 只看該作者
好處 - 簡單
壞處 - 太簡單
任天九 發表於 2008-12-29 12:34:59 | 只看該作者
壞處...無fw-05/ v-one 咁多option野
咁電火咀用咩電? 好似係大電
芝華士1 發表於 2008-12-29 13:10:43 | 只看該作者
好處係平
壞處係得不賞失
任天九 發表於 2008-12-29 13:16:12 | 只看該作者
原帖由 芝華士1 於 2008-12-29 13:10 發表
好處係平
壞處係得不賞失

點解呢? 我玩咗半年都ok喎, 試過斷pin用爆波尾, 都係幾十銀野就攪掂, 可以好彩啦
sai730 發表於 2008-12-29 13:58:25 | 只看該作者
咁既價錢...大家覺得既壞處其實都唔算壞處了...如果玩開頂級車既...呢部一定無得比啦...分分鐘同一架落得地玩既頂級車比...用fw06既價錢都買唔到部機器.曲同死氣o候...對初玩油車既師兄黎講已經夠晒用了...分分鐘快到控唔到...
小弟都係初手一名...好想好似D高手咁...去到玩RC既另一個領域....但守先唔好淨係諗部車貴唔貴...好唔好先...第一樣要諗既係玩車既品格先...得個快係冇用的...如果只顧自已唔理人地...架車幾好都冇用啦....好處同壞處...其實睇下自已點去就既姐...如果你能夠刻服其不足...你先係真正既高手...靚車係之後再滿足你的...小弟多口了
sai730 發表於 2008-12-29 14:22:56 | 只看該作者
其實都有壞處既...部機流油啦...塊底版真係弱....千其唔好大炒..真係冇得救...我試過比我個FD OK左部FW05...所以....少心呀師兄
pskyng 發表於 2008-12-29 16:02:57 | 只看該作者
原帖由 sai730 於 2008-12-29 13:58 發表
咁既價錢...大家覺得既壞處其實都唔算壞處了...如果玩開頂級車既...呢部一定無得比啦...分分鐘同一架落得地玩既頂級車比...用fw06既價錢都買唔到部機器.曲同死氣o候...對初玩油車既師兄黎講已經夠晒用了...分分鐘快到 ...

argee.

我諗漏油係05/06 engine 0既"普遍"現象.
 樓主| tommy9571 發表於 2008-12-29 19:55:17 | 只看該作者
漏油!?  會唔會有卮險架!?
kins 發表於 2008-12-29 20:03:19 | 只看該作者
原帖由 任天九 於 2008-12-29 12:34 發表
壞處...無fw-05/ v-one 咁多option野
咁電火咀用咩電? 好似係大電

FW-06 option野 係 = FW-05 option野
kins 發表於 2008-12-29 20:04:54 | 只看該作者
原帖由 tommy9571 於 2008-12-29 19:55 發表
漏油!?  會唔會有卮險架!?

NO
only change the front bearing its ok
 樓主| tommy9571 發表於 2008-12-29 20:08:16 | 只看該作者
O..
芝華士1 發表於 2008-12-30 00:15:27 | 只看該作者
原帖由 任天九 於 2008-12-29 13:16 發表

點解呢? 我玩咗半年都ok喎, 試過斷pin用爆波尾, 都係幾十銀野就攪掂, 可以好彩啦

我地三個朋友一齊分別買左三部,,三部都漏油,,我果部玩4埸就報消傘腳同架冷,,有一個就爛傘腳
另外一個要成副換,,d完裝司服就半年到,,,兩架,,4隻都丁晒,仲有可能係頭單向關係,,d狗骨hi一hi就斷,,,
又要130一對,,,我都斷左3~4支啦
任天九 發表於 2008-12-30 00:44:00 | 只看該作者
原帖由 kins 於 2008-12-29 20:03 發表

FW-06 option野 係 = FW-05 option野

但如3racing/gpm 有d金屬upgrade件在06是裝唔到的, 估計都有一半05 option 06裝不到, 同06無出
~日本鋒晴畫~ 發表於 2008-12-30 02:22:28 | 只看該作者
原帖由 芝華士1 於 2008-12-30 00:15 發表

我地三個朋友一齊分別買左三部,,三部都漏油,,我果部玩4埸就報消傘腳同架冷,,有一個就爛傘腳
另外一個要成副換,,d完裝司服就半年到,,,兩架,,4隻都丁晒,仲有可能係頭單向關係,,d狗骨hi一hi就斷,,,
又要130一對,,,我 ...

想問下你地副計行左幾多L油呀??我行左3L都無漏油E個情況出現
wing3pks 發表於 2008-12-31 02:17:17 | 只看該作者
我冇玩fw06
不過2千有找的話
我會買返部過年玩
wing3pks 發表於 2008-12-31 02:20:03 | 只看該作者
唔知條中軸會唔會好易灣?