RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2379|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題]undercar light

阿銓 發表於 2006-1-8 00:11:08 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我想知道點先可以整??

我問過人好似要去d賣電子野既shop買料

不過唔知要買d咩
hkopium 發表於 2006-1-8 00:35:41 | 只看該作者
電池 (通常用 9v 方電), 電池座, 電線數條, LED 小燈泡數粒, (How many LEDs can be "pushed" by a 9v batt depends on the voltage of each LED light, you do the calculation) 兩條長膠條 (用作固定 LED 燈仔), 雙面膠紙...

辣雞一隻, 焊鍚一卷, 心機一堆, 攪惦!
AMAT 發表於 2006-1-8 00:36:47 | 只看該作者
理論上嚟講喇......要整都幾麻煩,因為要整一排過燈,除咗要買燈,仲要買塊電路板嚟整.....唔係就要駁線咁嚟搞....都幾麻煩下.

如果好似要整到好似我宜家搞緊果O的呢......咁就冇得係電子零件鋪頭買喇,要特別製造......我地要家果O的係特別訂返嚟的....係一條過,有晒電阻同埋有晒膠層COATING.....正好多~!
hkopium 發表於 2006-1-8 00:42:49 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-1-8 00:36 發表
理論上嚟講喇......要整都幾麻煩,因為要整一排過燈,除咗要買燈,仲要買塊電路板嚟整.....唔係就要駁線咁嚟搞....都幾麻煩下.

如果好似要整到好似我宜家搞緊果O的呢......咁就冇得係電子 ...

我講既係最簡單既土砲制法... 好失禮死人...

你既係 Professional 好多.
 樓主| 阿銓 發表於 2006-1-8 00:45:27 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-1-8 00:36 發表

如果好似要整到好似我宜家搞緊果O的呢......咁就冇得係電子 ...

你係自己整嫁?

我都係睇左你係花車果度果張相..所以先想整~
 樓主| 阿銓 發表於 2006-1-8 00:46:37 | 只看該作者
原帖由 hkopium 於 2006-1-8 00:35 發表
電池 (通常用 9v 方電), 電池座, 電線數條, LED 小燈泡數粒, (How many LEDs can be "pushed" by a 9v batt depends on the voltage of each LED light, you do the calculation) 兩條長膠條 (用作固定 ...

好似好易,,,,,,不過......
kityancy123 發表於 2006-1-8 09:58:09 | 只看該作者
好易姐...你部係唔係大車?
你住邊頭..方便的話我幫你整啦..
我之前都幫過好多人整....PM我