RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2113|回復: 4
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Mini Inferno大家用咩電玩多?

garyracing 該用戶已被刪除
garyracing 發表於 2006-5-16 16:40:47 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
大家會用原裝電盒用六粒2A電玩mini inferno 還是用RC專用電 ?
如果用RC專用電 ,大家用邊隻多呢?
例如 GP-1300mAh , Intellect - 1200mAh ...
因為我買左部Mini Inferno用來擺設多過玩 , 上次有日得閒帶出公園玩 , 用6粒GP 2A電 : 2500mah , 覺得唔多夠爆炸力 , 但係勝在玩得夠耐 , 應該都玩到差不多30分鐘 , 而家想買pad RC專用電試試 , 如果買7.2V , 大家有無好介紹 , 同埋想問o下 : 用7.2V電之後 , 電位會不會因墟位問題而容易令電池走位?
唔該大家幫手解答 , 多謝 !
hkopium 發表於 2006-5-16 17:19:53 | 只看該作者
原帖由 garyracing 於 2006-5-16 16:40 發表
大家會用原裝電盒用六粒2A電玩mini inferno 還是用RC專用電 ?
如果用RC專用電 ,大家用邊隻多呢?
例如 GP-1300mAh , Intellect - 1200mAh ...
因為我買左部Mini Inferno用來擺設多過玩 , 上次有日得閒帶出公園玩 ...

用緊 Intellect 1200 mAh 9.6v (8 粒電裝, 兩邊 4 粒). 正, 勁快, 電池位無問題. 不過, 原裝電子野恐怕頂唔住, 要全換.

不過, RC專用電都有 7.2V 裝比 Mini Inferno 用, fit 位, 唔洗改, 唔洗怕. 比起原裝電盒用六粒2A電玩一定更快. 車行得快, 又快D無電 (20 minutes 左右).
garyracing 該用戶已被刪除
 樓主| garyracing 發表於 2006-5-16 18:29:06 | 只看該作者

回復 #2 hkopium 的帖子

Hi hkopium ,

唔該晒你 , 我會買pad 7.2VRC電試試 , 如果位置fit , 車速理想 , 就會再買多兩三pad , 不再用2A電了

Gary
max 發表於 2006-5-17 15:28:58 | 只看該作者
原裝可以用9.4v好快
miniz 發表於 2006-5-30 23:32:57 | 只看該作者
i use GP 1100 9.6 V
very fast but the motor very hot