RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1103|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

接收問題

mww 發表於 2008-11-23 15:58:31 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位c hing 有事請教,

本人玩fw-06油車, 現有一支遙控及晶片是 AM-75 頻的, 因沒有75頻 的接收, 現將75頻晶放入27頻的接收, 初步可控制.
現想問會否有它影響, 如容易受干擾等問題....
注 : 因支原裝控不可調較油門旋轉幅度.

謝謝.
笨仔 發表於 2008-11-23 18:39:15 | 只看該作者
原帖由 mww 於 2008-11-23 15:58 發表
各位c hing 有事請教,

本人玩fw-06油車, 現有一支遙控及晶片是 AM-75 頻的, 因沒有75頻 的接收, 現將75頻晶放入27頻的接收, 初步可控制.
現想問會否有它影響, 如容易受干擾等問題....
注 : 因支原裝控不可調較 ...

如果咁都得嘅話就唔洗分咁多頻道喇!冇錯,近近地就有啲反應嘅,遠啲失控你就知!
原裝控得軚限位而無油門限位我都知嘅,你可以係油門控制桿位置加適當厚度嘅嘢上去,例如:相面貼,索帶,油喉等.
另外又可以係servo碟上選擇接近中間嘅窿位,等動作大一啲先有反應,試試!

no.1chio 發表於 2008-11-23 23:41:44 | 只看該作者
C兄.現在很少人用AM遙控的,我見意你轉用FM控或2.4G遙控因這是可信的
~日本鋒晴畫~ 發表於 2008-11-24 01:56:54 | 只看該作者
請問3pm2.4g有無油門限位??
pageone1992 發表於 2008-11-24 02:59:54 | 只看該作者
原帖由 ~日本鋒晴畫~ 於 2008-11-24 01:56 發表
請問3pm2.4g有無油門限位??

sure
solid 發表於 2008-11-25 23:45:11 | 只看該作者
thanks for sharing