RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1229|回復: 4
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有冇澳門師兄可以幫下我

LONG 發表於 2008-11-23 01:46:20 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我今日買左一架1比8ge油車...叫左Inferno GT-2
                            Audi A4 DTM 2007
但係我今日買左番黎架車整吾著 有冇師兄可以幫下手...因為小弟吾太識油車運作..師兄們幫下手 thx~
笨仔 發表於 2008-11-23 19:34:57 | 只看該作者
原帖由 LONG 於 2008-11-23 01:46 發表
我今日買左一架1比8ge油車...叫左Inferno GT-2
                            Audi A4 DTM 2007
但係我今日買左番黎架車整吾著 有冇師兄可以幫下手...因為小弟吾太識油車運作..師兄們幫下手 thx~

對於新手嚟講,對住副28機真係有啲無奈,唔識處理嗰幾支油針,分分畀佢玩返轉頭,到時就車玩人而唔係人玩車囉!
咁喇!我畀我格Inferno GT1 嘅油針畀你參考吓喇!http://www.rcfans.com/index.php/action_viewnews_itemid_363.html
主油針收到盡放返2圈
副油針收到盡放返3圈又3/4
怠速螺絲要放到氣口接近1mm左右,如果轉數低可以加大少少.

如果拉到手拉好緊都着唔到,可能火咀無電,或者引擎內油太多,呢個時候最好拆火咀出嚟,用紙巾按住頂口,
再拉手拉6至7吓,用火咀點火器套住火咀,睇吓火咀是否通紅,着就正常,唔着代表冇電,接觸不良,或者火咀燒掉了!
然後裝番火咀上去再試!
祝你早日可以享受搖控油車嘅樂趣!!
 樓主| LONG 發表於 2008-11-23 22:31:53 | 只看該作者

回復 2# 的帖子

吾該灑師兄/...thank 我好耐之前已經好鐘意油車嫁la...haha...我覺得好正...同埋咩年齡都一樣咁岩玩 haha...花多小小錢都係值得...
笨仔 發表於 2008-11-24 19:03:10 | 只看該作者
原帖由 LONG 於 2008-11-23 22:31 發表
吾該灑師兄/...thank 我好耐之前已經好鐘意油車嫁la...haha...我覺得好正...同埋咩年齡都一樣咁岩玩 haha...花多小小錢都係值得...

的確係,嗰種引擎聲好鬼死吸引嘅啫,不過嘥成三千蚊買返嚟,而玩唔到就真係冇引!
 樓主| LONG 發表於 2008-11-25 02:09:54 | 只看該作者

回復 4# 的帖子

係a...不過我整好左la...而家都吾錯..今日溫好左架車...諗緊幾時操好架車..等夜晚係大馬路飛...穿我而家都係慢慢學緊...同埋原網狡個火咀原來吾係咁好..今日換左個新火咀.. 我要慢慢學好戈d...如果第時下下叫人幫我整...都幾想死..樣樣都係錢