RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5701|回復: 26
打印 上一主題 下一主題
收起左側

(我的玩具房)不日放送

chiuchiu 發表於 2008-11-14 11:33:48 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
前天與MINI&TIGER在KWS相後,感慨良多,係時候要CHECK CHECK自己玩具房.
與各師兄分亨D舊野,從拾兒時夢.!!!請各師兄勿見笑.

wave 發表於 2008-11-14 11:49:39 | 只看該作者
期待師兄分享
scalpel 發表於 2008-11-14 11:50:43 | 只看該作者
lots of spare parts!!
神奇大帝 發表於 2008-11-14 11:55:12 | 只看該作者
嘩!古董
 樓主| chiuchiu 發表於 2008-11-14 14:12:48 | 只看該作者

回復 1# 的帖子

ASSOCIATED RC10 是我最鐘意之車種
tiger1 發表於 2008-11-14 16:11:49 | 只看該作者
原帖由 chiuchiu 於 2008-11-14 11:33 發表
前天與MINI&TIGER在KWS相後,感慨良多,係時候要CHECK CHECK自己玩具房.

Nov 12 we met at KWS 康樂茶餐廳, minimini and chiuchiu tea 後, I was very happy wor!!

Chiuchiu, no need to 感慨多多... should be happy that we had so much good time when we were young and energetic
rk2 發表於 2008-11-14 16:19:45 | 只看該作者
motor & servo 為主
 樓主| chiuchiu 發表於 2008-11-14 21:38:43 | 只看該作者

回復 6# 的帖子

Tiger gor Thanks!! 其實你和Minimini兄兩個都對r/c car很熱衷,對每架車的設計都很有研究
由其old car.
 樓主| chiuchiu 發表於 2008-11-14 21:44:28 | 只看該作者

回復 7# 的帖子

rk2 gor now  有相睇啦!(車車)RC10T Team Truck

Q太郎 發表於 2008-11-14 22:23:12 | 只看該作者
我現時有兩架但無咁靚仔同無咗車壳,如師兄有可否讓一個比我舊啲都無所謂

minimini 發表於 2008-11-14 23:21:59 | 只看該作者
原帖由 chiuchiu 於 2008-11-14 11:33 發表

原帖由 tiger1 於 2008-11-14 16:11 發表

Nov 12 we met at KWS 康樂茶餐廳, minimini and chiuchiu tea 後, I was very happy wor!!

Chiuchiu, no need to 感慨多多... should be happy that we had so much good time when we were young and ene ...

嗰日我哋三條友仔.......淨係飲嘢吹水.......霸咗人哋張枱咁鬼耐......呀老闆真係多得我哋唔少.........
 樓主| chiuchiu 發表於 2008-11-15 09:08:31 | 只看該作者

回復 11# 的帖子

下次叫埋Francis條友仔先.
 樓主| chiuchiu 發表於 2008-11-15 11:37:15 | 只看該作者
整多盒舊野比大家look look!
rk2 發表於 2008-11-15 11:59:18 | 只看該作者
嗶, 雙摩打線控坦克 !!! 我 中二, 中三( 70 年代尾 ) 果年玩的. 我記憶中有好幾個車款的, 無記錯, 我玩果款的是 t72 蘇聯坦克
chacha 發表於 2008-11-15 14:29:18 | 只看該作者
師兄,呢架坦克係1/16,行一個摩打,再用左右類似極力子 控制行左同右,呢架天價貨真係難得
 樓主| chiuchiu 發表於 2008-11-15 14:50:11 | 只看該作者

回復 14# 的帖子

RK2 兄 呢架係控制泥架!1995年(雙蒸)復刻1水炸!當年25XX即買 1/16線控70年代尾就出個一水
我還有一架1/16 rc King Tiger又係舊版,遲d比你地LookLook

樓主| chiuchiu 發表於 2008-11-15 14:57:33 | 只看該作者

回復 10# 的帖子

Q太郎兄,Sorry 我無多個殼啦!其實呢個吾係原裝10T殼.以前同人換! 到今日 後悔難返
tiger1 發表於 2008-11-15 21:26:49 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2008-11-14 23:21 發表

嗰日我哋三條友仔.......淨係飲嘢吹水.......霸咗人哋張枱咁鬼耐......呀老闆真係多得我哋唔少.........

Ha, ha, we should had dinner there too bad I had to see my family for a dinner that nite. But I am sure we could talk a few hours more
 樓主| chiuchiu 發表於 2008-11-17 08:53:51 | 只看該作者

回復 18# 的帖子

下次一定抽D時間打邊爐,大家拾下拾下,下吹幾個鐘!
fyin 發表於 2008-11-17 09:35:47 | 只看該作者
原帖由 chiuchiu 於 2008-11-15 09:08 發表
下次叫埋Francis條友仔先.

Hi Bro,
吹水唔叫我?? haha.
Next time la.