RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: sai730
打印 上一主題 下一主題
收起左側

(唔搞喇唔搞喇)新札搞手一想法...想聽聽意見

馬輝 發表於 2008-10-11 13:55:03 | 顯示全部樓層
原帖由 sai730 於 2008-10-11 13:32 發表
各位貨車.拖頭師兄們...我睇到呢兩日有幾個大型活動喎...一個九龍...一個港島...我諗我呢個新札搞手要做好D喇....
想問下...如果將來小弟有機會同各方搞手合作搞返個港九新界重量級超大型活動...藉此宣揚RC貨車.拖頭 ...

另一個角度睇,你覺得人地點睇放車 = 你自己點睇放車

馬輝參加放車以來見到的無數路人都係讚多過彈,會趕的都係執行自己職務的保安吧了,其實大家見得少都好buy呢d野,同埋RC貨車件頭不小,出街一定招來很多目光,當然我們玩的時候要盡責一點吧
馬輝 發表於 2008-10-11 16:19:05 | 顯示全部樓層
原帖由 sai730 於 2008-10-11 15:43 發表

馬輝師兄....有陣時就係因為有十零架車...有百幾個路人圍過黎...令到你所講既安份變成混亂...人地就會覺得你搞事...唔知你試過未...但我試過...學你咁講...我只係想同朋友出去放車..輕鬆下...大家討論RC姐...點解我 ...

馬輝都試過參加超過20部車的活動,其實安份定混亂,都好睇你點同d路人互動囉,玩車最怕係d冇性的小朋友吧了(尤其是識追車個d),搞破壞的真的好少...
馬輝 發表於 2008-10-11 16:33:36 | 顯示全部樓層
原帖由 yin1992 於 2008-10-11 15:52 發表

我覺輆馬輝講得岩d囉 我玩左咁多次車都冇俾人話過 多數都係問幾錢/行油定電/邊到有得買/幾錢左右
趕車多數都係d有公務係身既人 呢d係我同馬輝係出面放車放得多得出黎既答案
但係想令人覺得架車唔係玩具都係改得 ...

老實講新燈的說服力係相當之高,馬輝的非正式統計係十個路人有八個以為架車係行油的
馬輝 發表於 2008-10-11 16:34:36 | 顯示全部樓層
原帖由 MRX-2 於 2008-10-11 16:29 發表

玩車唔係玩俾人睇,呢點係好重要。

its just to have the pride in yourself and sharing it with others

馬輝 發表於 2008-10-11 16:38:19 | 顯示全部樓層
原帖由 sai730 於 2008-10-11 16:29 發表

得罪講句...其實你係比意見定係倒米呢...我好想知...你會唔會參加呢??

你對馬輝的comment有不同見解,馬輝接受

只要你肯搞,時間就到的話馬輝都會到的

馬輝 發表於 2008-10-11 20:12:42 | 顯示全部樓層
原帖由 z1118 於 2008-10-11 19:24 發表
總之玩車果時,在人多既地方, 唔好亂咁黎唔好開到咁q大聲人地就唔會覺得你搞事嫁啦....

保安人員,多數都好有禮貌地叫我地小心唔好整到人 ,policeman一走過黎就問我地嫁車好正喎,幾$$呀,又幾好玩喎,身分證都唔 ...

最弊7號當日真的有個串到無倫的保安阿姐
馬輝 發表於 2008-10-11 20:28:50 | 顯示全部樓層
原帖由 sai730 於 2008-10-11 17:12 發表

我冇理佢地格...你睇清楚我講咩未嫁..我係話我同朋友玩車輕鬆下...開心下...因為咁比人圍...D圍住我...保安已為發生事走過黎話我地搞事趕我地走....我覺得唔關我事但點解要叫我走呢....不如你答我啦....你覺咁樣係 ...

你用到被人圍的字眼真的有點唔多正面,因為被人圍的重點在於"敵意"

馬輝同其他車友之前都講過,絕大部份圍觀者對我們的貨車/拖頭/巴士都冇敵意,反而覺得新奇,他們只是好奇圍觀,總談不上"敵意"二字吧

你同d圍觀者互動得好,佢地開心你又開心,何樂而不為(有次大家開心到有保安趕我們,途人甚至出口罵保安多舊魚)
馬輝 發表於 2008-10-11 20:29:29 | 顯示全部樓層
原帖由 SPAWN 於 2008-10-11 20:24 發表

冇人覺得傻仔wo!你當你自己係呀?

馬輝由第一條回覆此文已經講緊呢樣野
馬輝 發表於 2008-10-11 21:15:19 | 顯示全部樓層
原帖由 sai730 於 2008-10-11 20:56 發表

你地唔好咁細路啦...玩捉錯處咩...我講左幾百次..我開呢個討論...只係想找支持者姐...只係想找有心者幫手...有誠意咪一齊搞好呢件事囉...你認為呢件事多此一舉的話咪收聲睇我點失敗囉...可必係道捉痛腳姐...我唔想 ...

請問你有冇細心思考我們點解會咁講?

請問你響馬輝的回覆中邊度見到多此一舉或者類似字眼?

因為唔係個個都要用把口支持你

馬輝 發表於 2008-10-11 21:43:23 | 顯示全部樓層
原帖由 Q-pet 於 2008-10-11 21:40 發表
未係囉-0-走黎玩唔比玩...咁單車經過又比=-="

登錄/註冊後可看大圖

邊度講唔俾玩車先
馬輝 發表於 2008-10-11 21:46:00 | 顯示全部樓層
原帖由 neverdie854 於 2008-10-11 21:43 發表
其實我覺得唔係傻唔傻仔既問題,我覺得sai730兄只係想攪個大型活動出黎
第1係令唔到地區有玩rc貨車既師兄門出黎有個交流,分享心得
第2係令其他人知道rc貨車不是只係玩具車,唔係玩玩下,令其他人多d認識,

馬輝最擔心的可是其心態會否成為樓主成功的障礙
馬輝 發表於 2008-10-11 21:48:27 | 顯示全部樓層
原帖由 Q-pet 於 2008-10-11 21:46 發表
頂我又無留意個個tim--唔係我寸佢....都無寫明唔比玩

上次馬輝,iven & 阿基響荔枝角公園同保安開火之後都好留意呢d
馬輝 發表於 2008-10-11 22:33:25 | 顯示全部樓層
原帖由 sai730 於 2008-10-11 22:31 發表

算啦馬輝師兄和其它師兄弟...我地唔好再吵落去了...不如我地就團結D啦...唔好比其他討論區或有留意我們的網友見到我地因為呢D咁少既問題就開戰...咁樣人地就會覺得我地好似小朋友咁嫁喇....
馬輝師兄和其它師兄弟 ...

其實一齊玩都係一種緣份,有咩幫到手即管開聲
馬輝 發表於 2008-10-12 00:40:23 | 顯示全部樓層
原帖由 sai730 於 2008-10-11 22:50 發表

唔知嫁...50人....睇下大家點啦...我地有幾個月時間準備...呢個係馮馮話的...租場要時間...
團體名我唔知...睇大圍..因為呢個唔係我一個人既活動...係全香港有份玩貨車RC車友既活動...一切睇大家...我已經行出左第 ...

你提起租場馬輝記得好像位位幾十的...