RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3861|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問電動rcbike可唔可以做到擧頭動作?

beebee 發表於 2008-3-25 21:10:16 | 顯示全部樓層
原帖由 typhoon8 於 2008-3-25 03:10 發表
多謝師兄先!睇左好多電單車片,又爬左文,又受師兄指點迷津,越來越肯定自己中意玩電單車了,

想補充請問一下,京商$450套車入面除左有白殼,貼紙車架外,重包d乜野?電子野係咪要另外買?動力傳送係用鏈帶定用齒輪架?
...

尾油壓                         $    (最好約埋3位DEE友一齊買TRF油壓..平均每人都係$70左右...又平又正)
金屬波箱                       $     剪記出品約130左右
金屬尾擔                       $     剪記出品約130左右

至於洗唔洗禁快換tekin套無刷摩打加電變...如果你有玩開大車...可以用住一般電變同接收SERVO可以平平地用GWS2BBMG...最多買個28BB操吓先,電單車玩法真係要練習...一味直路快個個比錢都可以...但轉彎就唔係快可以....真係需要"基本功".....所以我多數建議初初玩慢車就係咁解.....或者你都可以"一炮過"換tekin套無刷...可以另用低KV摩打或將枝控HP減低都得,總之係練習心態,唔好急於同其他師兄一較高下,當你日子有功,相信大把機會埋身肉博..哈..(以上係我個人意見)....另外仲要買電啦,叉機咁啦....而家買電通常係7.4V鋰電(SIZE可以再請教其他師兄,因為我仲咪用過) ...不過鋰電本身比較輕...要落番鉛黎平衡重量....最後架車好楂好走...最基本係砌果時步驟正確....相信玩開車都有一定概念....唔會太難.....再有唔明到時再一齊研究吓....或落去"石門"親身睇吓其他師兄...吸取制作經驗...都包你獲益良多....

beebee 發表於 2008-3-25 21:20:11 | 顯示全部樓層
動力傳送係用鏈....好真實o架
beebee 發表於 2008-4-7 23:42:04 | 顯示全部樓層
我都係時候整理吓d裝備.....不惜一切入鋰電感受吓佢......哈
beebee 發表於 2008-4-7 23:57:13 | 顯示全部樓層
我見到你地果d已經一觸即發o既感覺......我都要啞