RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 9925|回復: 81
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Speed Pasxion vs Hobbyvving 電變

hinwong 發表於 2012-4-10 11:49:40 | 顯示全部樓層

新果隻sp 就唔知. 舊既sp 咪又係hw 代工.

電變, 唔係靜係會燒......會壞bec. 會無左turbo....
有ching 正付插錯. 燒左, hw都免費整law....咁既service 去邊度搵...

相反. 我個fd 隻sp... 過左保養...比錢都唔幫你整, 理得你死. 整果d 又冇跟進, 唔知整到幾時....

就算唔講維修...去kws 想買番隻sp 既電變殼都冇....

hw 起馬大把parts 賣law..
hinwong 發表於 2012-4-10 12:08:04 | 顯示全部樓層
mathew97726 發表於 2012-4-10 11:58
Thank you師兄...
講真, 新果隻SP除非出左140A, 唔係的話40A同70A都一定唔會買
hw有電變殼?  KWS有得 ...

舊sp 應該係hw 代工嫁wor. 佢既qc 係咪靜係q番佢自己改果d嫁炸??
唔知啦. 大家都係估估下.

speed passion 個名西化d. 似勁野law....

玩開好. 就好啦. 個人喜好. 冇咩所謂.
hinwong 發表於 2012-4-10 12:49:31 | 顯示全部樓層
mathew97726 發表於 2012-4-10 12:45
又係... 其實我最後都應該會買SP
不過買左用住sp又會中意HW 個售後會好d, 心掛掛咁囉..

快d去買, 買左唔洗諗
hinwong 發表於 2012-4-11 11:59:19 | 顯示全部樓層
kkchung 發表於 2012-4-11 11:50
SpeedPassion 電變外殼格仔黑和籃色萬里有現貨。SpeedPassion 電變壞了不要直接給 SP , 改給香港經銷模型 ...

唔只啦, 親身經歷. send埋 email 問佢. 佢話過左保養既. 咩電變都唔整..比錢都唔整...!!!!
hinwong 發表於 2012-4-11 12:24:30 | 顯示全部樓層
其實如果sp 唔可以用 hw 既 software.....重有幾多人買?