RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: s.y.kwok
打印 上一主題 下一主題
收起左側

s411 FF 99.9%完成,加電變設定p.3

turbo997 發表於 2012-3-20 20:19:22 | 顯示全部樓層

師兄
如果你感覺第一吓反應快,但冇彎心的話
你可以時前油壓改用(上孔)最入嗰孔
如果沒有改善,可以把前臂的downstop 放底一点再試.
turbo997 發表於 2012-3-20 20:21:38 | 顯示全部樓層
carven.chow 發表於 2012-3-20 17:09
發覺成組傅動"半圈順半圈唔順".

Good Luck

問題已解決,順晒
turbo997 發表於 2012-3-20 21:02:36 | 顯示全部樓層
s.y.kwok 發表於 2012-3-20 20:54
師兄,蛇仔戈套"新款"避震我攪唔掂呀........
整極都係死實實咁(已經落咗綠油喇).
之前都有整過雙 ...

我建意你正常咁砌好,入完個,無泡後,先將油壓芯頂上去,然後先放個肺,用手指輕壓小小個肺到油壓筒,再將條芯向下拉,個肺會有吸力吸入筒內一點的,最後先將個蓋扭實,咁會好好多,
千其唔好將個肺放落個蓋先再扭實,
turbo997 發表於 2012-3-20 22:00:01 | 顯示全部樓層
s.y.kwok 發表於 2012-3-20 21:35
問題似係油壓芯戈兩個o ring拖住,
而且呢套shocks唔似其他品牌油壓,
個肺係大DD,

我用呢個方法無乜問題
turbo997 發表於 2012-3-22 14:22:20 | 顯示全部樓層
s.y.kwok 發表於 2012-3-21 23:31
終於找到唔順嘅原因.
其他三支係同左面戈支一樣嘅
右面戈支就係整極都唔順戈支喇,

C-hing
你可以拿去你買店鋪,等店鋪交回代理,代理會換比你的
turbo997 發表於 2012-3-22 23:39:21 | 顯示全部樓層
s.y.kwok 發表於 2012-3-22 16:43
thx ching,
個肺就冇所謂,
係個筒........

You just send back to the shop is ok.
No problem
turbo997 發表於 2012-3-23 13:17:23 | 顯示全部樓層
s.y.kwok 發表於 2012-3-23 00:34
已經send返比買戈間店舖了,thx

I think Serpent will replace to you on next week!!
turbo997 發表於 2012-3-24 08:37:51 | 顯示全部樓層
kinkin919 發表於 2012-3-24 02:07
請問如何計算齒比吖?thx

78T / 么打牙T數 x2.6
turbo997 發表於 2012-4-2 18:24:40 | 顯示全部樓層
s.y.kwok 發表於 2012-4-2 17:42
最終四支油壓用番3x2嘅媽星o ring,
又順又唔係點漏(少濕after 7 packs)
前asso 45,尾asso 20,

Is use the RI putty and use the 20oil in rear damper is better?
turbo997 發表於 2012-4-2 19:51:16 | 顯示全部樓層
s.y.kwok 發表於 2012-4-2 18:38
未用putty,下次換牙差殼一次過攪埋.
行到佢個殼掃咁濟先
料就準備好晒喇,

I suggest don't use 4 gear in the diff. Just the Putty is FULL is ok. it can make the Diff. weight light.If the diff. weight light can help to make more power!!
turbo997 發表於 2012-4-2 20:01:08 | 顯示全部樓層

Plastic diff. gear will easy broken!! We test this car is use the plastic gear diff. before
But each pack battery will broken one set.So they make the metal gear for this car.