RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: powis
打印 上一主題 下一主題
收起左側

TOP Sabre FD 專區

ben3210 發表於 2010-10-6 15:00:19 | 顯示全部樓層

我都試過有這個問題, 最後發現係避震腳同避震機芯裝得太緊, 試下鬆番小小個避震腳(1 圈左右 )睇下得唔得. 希望可以啦
ben3210 發表於 2010-10-7 16:29:08 | 顯示全部樓層
You are right C-Hing, I tried your suggestion last night and it works now!!  Thanks!
binary 發表於 2010-10-7 08:56

Ok la, 最緊要幫到手, 呢架車真係一架好野來架.
ben3210 發表於 2010-10-7 18:20:13 | 顯示全部樓層

你一換front Solaris and rear 36R後你都寫到禁好, 到你fine tune 後就真係不得了, 
講下笑, 講下笑............不過呢個價有呢D質地己經超低啦, 講真當你tune好後,呢架野都真係好聽話好正架.
ben3210 發表於 2010-10-8 07:13:15 | 顯示全部樓層
Yea agree.

Now my car is just can run normally, but absolutely not very nice on handling.  so ...
powis 發表於 2010-10-8 00:27

你試下用隻比較大尾定風翼,將頭避震机裝最斜位置 (好似FF03尾避震要最斜) 試下有冇幫助。