RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 馬輝
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[認真討論]放車活動隊形,操守討論專區

dazesin 發表於 2009-9-2 16:12:47 | 顯示全部樓層
其實最緊要係玩得影響最少路人就得,

所謂隊形,你如果成堆車好似火車咁行,人地想過對面都俾你地攔住啦,

最緊要同揸真車一樣"行人優先"

如果開HIFI太大聲,除左會影響到路人之外,仲會影響你自己同周圍既野既留意,

開有D聲咪算囉,真車都唔會HIFI大過ENGINE聲啦.

仲有食飯泊車,講點泊都無用,次次都唔同, 最緊要係快手同唔好阻人姐,用手搬啦如果多人。
dazesin 發表於 2009-9-2 17:19:10 | 顯示全部樓層
路過答咀,
幾個月前,有次放工,同女友行去天星搭船,行到去星光行7-11,女友比一架貨櫃撞一撞腳爭,又嚇一嚇,
個貨櫃車主Sorry都冇聲,就只係睇部車有冇事......
bcgg 發表於 2009-9-2 16:50

下次影佢架車我地聲討依個壞分子
dazesin 發表於 2009-9-3 23:14:05 | 顯示全部樓層
都唔知點解玩車要去咁多人既地方,
感覺好似係女人街踩單車....
dazesin 發表於 2009-9-4 10:55:50 | 顯示全部樓層
如果玩車玩到做SHOW咁,
會變左唔係娛己,係娛人愚已
因為我覺得玩車ED野,係為左鐘意而玩,唔係為左威.....
dazesin 發表於 2009-9-4 10:59:56 | 顯示全部樓層
好戲量 果班卜_,上次我同2個女仔行街..無啦啦拉左一個入去錫,我有D想開佢拖.=_=
好煩果班友
dazesin 發表於 2009-9-4 14:44:44 | 顯示全部樓層
我會係街放車,但係唔會係好多人既地方,係好空曠,像

鐘意睇既會行埋來,唔鐘意既會避開,咁樣最好
dazesin 發表於 2009-9-5 11:54:30 | 顯示全部樓層
常見問題1:嘩,好令WO,幾多錢?
常見問題2:自己整定買架?
常見問題3: 舊電可以玩到幾耐?

常見問題答覆1:有平有貴,
常見問題答覆2:又要買又要整,
常見問題答覆3:個幾鐘啦(心中想:我唔玩舊電架,頂!)

有時太多人真係好煩,.我唔係車行做車展啊大佬 - -"..