RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4709|回復: 44
打印 上一主題 下一主題
收起左側

轉向角度既相..方便大家整車之用

Q-pet 發表於 2009-4-27 17:16:43 | 只看該作者 回帖獎勵 |正序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

轉右車頭係咁...

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

轉左車頭

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

SER正中個時係咁

登錄/註冊後可看大圖

我用左D咩...跟車送比你一個新燈膠件...老展轉向杯..但用原裝轉向杯都得..但效果有無咁大我唔知嫁.指要張原裝倒轉裝...10MM銅柱..雙星servo saver
...45MM推桿..就做到以上效果

詳細講一講你知啦..
車陣前個個膠..張SER拍齊係車陣前個膠位..鑽2.5MM...再用3MM螺絲搞個螺絲牙出黎...
而新燈膠件最好放係陣底..因為你放係陣入邊會頂摩打頭..所以要SER斜出..再係新燈膠件上邊位鑽...之後上螺絲收工..之後就係SER碟..推桿等等既野...轉波支桿我都係用原裝..再係虎鉗度夾直佢
裝完ser之後你要係控度張ch1既方向set做反方向..如果你唔set控..控轉左時個車呔係轉右..再set新燈一次完成
man01 發表於 2009-4-30 10:18:05 | 只看該作者
..你多左個5t-0-...我係40T呀~"~
Q-pet 發表於 2009-4-30 10:13

=o=sorry!
又斷片,D老人家又失憶添!
 樓主| Q-pet 發表於 2009-4-30 10:13:48 | 只看該作者
佢果個好似係45t嚟!
速度比白豬慢!
man01 發表於 2009-4-30 09:43

..你多左個5t-0-...我係40T呀~"~
man01 發表於 2009-4-30 09:43:16 | 只看該作者
師兄:你個摩打係唔係27T呀,速度係点呀?
jasonanycall 發表於 2009-4-30 09:41

佢果個好似係45t嚟!
速度比白豬慢!
jasonanycall 發表於 2009-4-30 09:41:05 | 只看該作者
轉右車頭係咁...

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

轉左車頭
http://i90.photobucket.com/albums/k267/fai23f ...
Q-pet 發表於 2009-4-27 17:16

師兄:你個摩打係唔係27T呀,速度係点呀?
Doughboy 發表於 2009-4-28 17:37:59 | 只看該作者
Q-Pet 兄, 我諗勇兄所說的是頭呔的內外呔所轉的角度不是一致的, 內呔角度應比外呔角度大, 相中的角度似是平衡, 所以會有點不順

有錯請插
GUITAR_VIP 發表於 2009-4-28 15:42:40 | 只看該作者
佢又要閉關一排喎,想見MRX-2唔係咁容易架,好多人想見都無乜機會。
MRX-2 發表於 2009-4-28 14:42

hi all
MRX-2 發表於 2009-4-28 14:43:44 | 只看該作者
m3都係假....我用m4的>3
GUITAR_VIP 發表於 2009-4-28 14:04

點解唔用m7?
MRX-2 發表於 2009-4-28 14:42:57 | 只看該作者
真係食力d ?  但我轉小小都好~下下around 25km/h 行緊喎

算啦~~mrx 2 重大過我部利達....呢點我又真係無計到落去添...sorry law ^3^"

我都係時候搵日探下mrx 2了~~~好耐無見佢啦:victory ...
GUITAR_VIP 發表於 2009-4-28 13:58

佢又要閉關一排喎,想見MRX-2唔係咁容易架,好多人想見都無乜機會。
MRX-2 發表於 2009-4-28 14:41:03 | 只看該作者
m3都係假....我用m4的>3
GUITAR_VIP 發表於 2009-4-28 14:04

點解唔用m7?
GUITAR_VIP 發表於 2009-4-28 14:04:23 | 只看該作者
我個日探個佢啦..全程拖佢地重櫃..就算d機米上實左..都=-=..後來用m3螺絲算
Q-pet 發表於 2009-4-28 14:00

m3都係假....我用m4的>3<!!
 樓主| Q-pet 發表於 2009-4-28 14:00:07 | 只看該作者
我個日探個佢啦..全程拖佢地重櫃..就算d機米上實左..都=-=..後來用m3螺絲算
GUITAR_VIP 發表於 2009-4-28 13:58:22 | 只看該作者
雖然MRX-2無利達行車里數咁高,但每次出征都拖重櫃,泊位上駁呢D全部都係家常便飯,而且大轉向同利達既有小轉向比.....相信會係大轉向食力D,加上八年半既歲月,爛野我覺得好正常。MRX-2已經整爛過好多零件。
MRX-2 發表於 2009-4-28 13:45

真係食力d ?  但我轉小小都好~下下around 25km/h 行緊喎

算啦~~mrx 2 重大過我部利達....呢點我又真係無計到落去添...sorry law ^3^"

我都係時候搵日探下mrx 2了~~~好耐無見佢啦
MRX-2 發表於 2009-4-28 13:45:27 | 只看該作者
真係7仔~~~我架利達玩左咁耐 (over 100km都有~~)~~原裝杯都未爆過~~~

相反~有次差d俾gpm 個轉轉杯玩死~差d成架利達落海~~so~~set唔好~~好大效果

so~gpm野~~大半都有問題~~~識搞先好
GUITAR_VIP 發表於 2009-4-28 12:38

雖然MRX-2無利達行車里數咁高,但每次出征都拖重櫃,泊位上駁呢D全部都係家常便飯,而且大轉向同利達既有小轉向比.....相信會係大轉向食力D,加上八年半既歲月,爛野我覺得好正常。MRX-2已經整爛過好多零件。
man01 發表於 2009-4-28 13:17:34 | 只看該作者
係呀~~~單車徑d欄高過架車~~~你話一奶野會唔會飛出去啦.........

簡單d講~~就咁裝佢轉轉杯(gpm)~佢係會搞到架車toe 晒 out ......

一行~~架車即刻蛇仔!!!
GUITAR_VIP 發表於 2009-4-28 13:15

幾時再同你踩過先
GUITAR_VIP 發表於 2009-4-28 13:15:01 | 只看該作者
有冇咁大鑊!
中山利達飛落海
man01 發表於 2009-4-28 12:44

係呀~~~單車徑d欄高過架車~~~你話一奶野會唔會飛出去啦.........

簡單d講~~就咁裝佢轉轉杯(gpm)~佢係會搞到架車toe 晒 out......

一行~~架車即刻蛇仔!!!
man01 發表於 2009-4-28 12:44:20 | 只看該作者
真係7仔~~~我架利達玩左咁耐 (over 100km都有~~)~~原裝杯都未爆過~~~

相反~有次差d俾gpm 個轉轉杯玩死~差d成架利達落海~~so~~set唔好~~好大效果

GUITAR_VIP 發表於 2009-4-28 12:38

有冇咁大鑊!
中山利達飛落海
GUITAR_VIP 發表於 2009-4-28 12:38:08 | 只看該作者
唔鬼理啦....玩都就得..
個日阿ray架車都爛左轉向杯件膠件
Q-pet 發表於 2009-4-28 11:46

樓主| Q-pet 發表於 2009-4-28 12:22:58 | 只看該作者
唔打緊阿勇,,,我問緊..利達豬d野啦...thx
 樓主| Q-pet 發表於 2009-4-28 12:18:24 | 只看該作者
其他你明唔明咩叫做順, 如果你細心留意, 行車轉彎時, 如果見到外,內軚有變型的情況已有問題, 唔係一味轉向大就有用, 完全配合唔到, 有時有d o野 做左係"事半功倍", 定係"事倍功半" 就要你自己判斷....
可能我 ...
有勇冇謀 發表於 2009-4-28 12:15

好..我今晚睇下先~~~thx