RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: Q-pet
打印 上一主題 下一主題
收起左側

轉向角度既相..方便大家整車之用

樓主| Q-pet 發表於 2009-4-28 11:55:19 | 只看該作者
因為我試個架車係地下..個內輪都一齊轉左入去.....仲用緊3003..佢可以回到呔中間tim
 樓主| Q-pet 發表於 2009-4-28 11:55:54 | 只看該作者
 樓主| Q-pet 發表於 2009-4-28 11:58:00 | 只看該作者
定例如我轉左時外呔係轉曬出去..內呔未轉到入去??但我個日睇個啦..佢都一齊入左去
GUITAR_VIP 發表於 2009-4-28 12:00:57 | 只看該作者
其實你只係表面上加大左個轉向, 轉盡時, 外轆轉向角度係就係大左, 大到己 "hi" 葉片, 但明顯地內轆的轉向角度係跟不上, 以致外轆會被拉住去而內轆又會被推住去的情況出現, 做成行車不順, 一轉彎就拖慢架車及增加車&# ...
有勇冇謀 發表於 2009-4-28 11:28

講得岩
 樓主| Q-pet 發表於 2009-4-28 12:07:13 | 只看該作者
係未ja係轉向角度內呔不一致??
有勇冇謀 發表於 2009-4-28 12:15:33 | 只看該作者

其他你明唔明咩叫做順, 如果你細心留意, 行車轉彎時, 如果見到外,內軚有變型的情況已有問題, 唔係一味轉向大就有用, 完全配合唔到, 有時有d o野 做左係"事半功倍", 定係"事倍功半" 就要你自己判斷....
可能我今日講得太多 o野 啦...sorry
 樓主| Q-pet 發表於 2009-4-28 12:18:24 | 只看該作者
其他你明唔明咩叫做順, 如果你細心留意, 行車轉彎時, 如果見到外,內軚有變型的情況已有問題, 唔係一味轉向大就有用, 完全配合唔到, 有時有d o野 做左係"事半功倍", 定係"事倍功半" 就要你自己判斷....
可能我 ...
有勇冇謀 發表於 2009-4-28 12:15

好..我今晚睇下先~~~thx
 樓主| Q-pet 發表於 2009-4-28 12:22:58 | 只看該作者
唔打緊阿勇,,,我問緊..利達豬d野啦...thx
GUITAR_VIP 發表於 2009-4-28 12:38:08 | 只看該作者
唔鬼理啦....玩都就得..
個日阿ray架車都爛左轉向杯件膠件
Q-pet 發表於 2009-4-28 11:46

真係7仔~~~我架利達玩左咁耐 (over 100km都有~~)~~原裝杯都未爆過~~~

相反~有次差d俾gpm 個轉轉杯玩死~差d成架利達落海~~so~~set唔好~~好大效果

so~gpm野~~大半都有問題~~~識搞先好
man01 發表於 2009-4-28 12:44:20 | 只看該作者
真係7仔~~~我架利達玩左咁耐 (over 100km都有~~)~~原裝杯都未爆過~~~

相反~有次差d俾gpm 個轉轉杯玩死~差d成架利達落海~~so~~set唔好~~好大效果

GUITAR_VIP 發表於 2009-4-28 12:38

有冇咁大鑊!
中山利達飛落海
GUITAR_VIP 發表於 2009-4-28 13:15:01 | 只看該作者
有冇咁大鑊!
中山利達飛落海
man01 發表於 2009-4-28 12:44

係呀~~~單車徑d欄高過架車~~~你話一奶野會唔會飛出去啦.........

簡單d講~~就咁裝佢轉轉杯(gpm)~佢係會搞到架車toe 晒 out......

一行~~架車即刻蛇仔!!!
man01 發表於 2009-4-28 13:17:34 | 只看該作者
係呀~~~單車徑d欄高過架車~~~你話一奶野會唔會飛出去啦.........

簡單d講~~就咁裝佢轉轉杯(gpm)~佢係會搞到架車toe 晒 out ......

一行~~架車即刻蛇仔!!!
GUITAR_VIP 發表於 2009-4-28 13:15

幾時再同你踩過先
MRX-2 發表於 2009-4-28 13:45:27 | 只看該作者

GUITAR_VIP 發表於 2009-4-28 12:38

雖然MRX-2無利達行車里數咁高,但每次出征都拖重櫃,泊位上駁呢D全部都係家常便飯,而且大轉向同利達既有小轉向比.....相信會係大轉向食力D,加上八年半既歲月,爛野我覺得好正常。MRX-2已經整爛過好多零件。
GUITAR_VIP 發表於 2009-4-28 13:58:22 | 只看該作者
雖然MRX-2無利達行車里數咁高,但每次出征都拖重櫃,泊位上駁呢D全部都係家常便飯,而且大轉向同利達既有小轉向比.....相信會係大轉向食力D,加上八年半既歲月,爛野我覺得好正常。MRX-2已經整爛過好多零件。
MRX-2 發表於 2009-4-28 13:45

真係食力d ?  但我轉小小都好~下下around 25km/h 行緊喎

算啦~~mrx 2 重大過我部利達....呢點我又真係無計到落去添...sorry law ^3^"

我都係時候搵日探下mrx 2了~~~好耐無見佢啦
 樓主| Q-pet 發表於 2009-4-28 14:00:07 | 只看該作者
我個日探個佢啦..全程拖佢地重櫃..就算d機米上實左..都=-=..後來用m3螺絲算
GUITAR_VIP 發表於 2009-4-28 14:04:23 | 只看該作者
我個日探個佢啦..全程拖佢地重櫃..就算d機米上實左..都=-=..後來用m3螺絲算
Q-pet 發表於 2009-4-28 14:00

m3都係假....我用m4的>3<!!
MRX-2 發表於 2009-4-28 14:41:03 | 只看該作者
m3都係假....我用m4的>3
GUITAR_VIP 發表於 2009-4-28 14:04

點解唔用m7?
MRX-2 發表於 2009-4-28 14:42:57 | 只看該作者
真係食力d ?  但我轉小小都好~下下around 25km/h 行緊喎

算啦~~mrx 2 重大過我部利達....呢點我又真係無計到落去添...sorry law ^3^"

我都係時候搵日探下mrx 2了~~~好耐無見佢啦:victory ...
GUITAR_VIP 發表於 2009-4-28 13:58

佢又要閉關一排喎,想見MRX-2唔係咁容易架,好多人想見都無乜機會。
MRX-2 發表於 2009-4-28 14:43:44 | 只看該作者
m3都係假....我用m4的>3
GUITAR_VIP 發表於 2009-4-28 14:04

點解唔用m7?
GUITAR_VIP 發表於 2009-4-28 15:42:40 | 只看該作者
佢又要閉關一排喎,想見MRX-2唔係咁容易架,好多人想見都無乜機會。
MRX-2 發表於 2009-4-28 14:42

hi all