RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: jacky_tam
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手一問。。NO星星牌 想要其他大牌子

vincenthk052005 發表於 2013-8-5 12:45:18 來自手機 | 只看該作者
新手就玩新個架RGT啦!聽講好正。
kkchung 發表於 2013-8-5 12:41:18 來自手機 | 只看該作者

3 Racing

Spec R
TOP Racing
這些有本地經銷商的牌子。

沒有真耐撞的車架,只是你撞的時候是否撞對角度。

這些二千多元的車子已是比賽車架,要改的主要是調整用的零件。
kkchung 發表於 2013-8-5 12:29:58 來自手機 | 只看該作者
kf5jerry 發表於 2013-8-5 11:30
可以去專區爬下文

Xi Sport 和 Zero Sport 是完全兩台不同的車子。 裝 Xi Sport 沒有什麼要修的。
kf5jerry 發表於 2013-8-5 11:30:46 | 只看該作者
阿邊個 發表於 2013-8-5 10:43
Sakura XI Sport 好多細位執? 新手搞唔搞得掂? 願聞其詳, 因為我都諗緊呢部.

可以去專區爬下文
阿邊個 發表於 2013-8-5 10:43:42 | 只看該作者
Sakura XI Sport 好多細位執? 新手搞唔搞得掂? 願聞其詳, 因為我都諗緊呢部.
kevin-ysl 發表於 2013-8-5 10:20:36 | 只看該作者
3姑奶...紅粉小底底
佢係一架幾好嘅賽車~~
之前呢度D版友分享...呢架野好多細位要執!!
新手冇心機者免問!!

TT02緊係照說明書砌啦~~~你咁問...係咪有另一砌法???
 樓主| jacky_tam 發表於 2013-8-5 10:03:46 | 只看該作者

因為諗住用----->>>3Racing Sakura
http://www.rcmart.com/3racing-sakura-sport-touring-wradion-servo-brushless-p-36961.html?cPath=420_1417

如tt02可以點砌呢?
kevin-ysl 發表於 2013-8-5 09:39:39 | 只看該作者
星星太好啦....如果作為新手嘅唔要用...
咁我絕大可能只可以起車場見你一次!!
你以後都唔會出現...
因為你炒一次...搵PARTS...都可能要幾耐時間!!
又或者你會砌起後...一路煩惱點解行唔直~~~
好快一場後你就會消失!!
市場上...唔係星星車...幾乎就係OPTION車!!
有幾多架新手砌起就可以跑???
星星就可以...唔好計M車...
TT01及最新TT02都係一砌起就可以無痛正形地跑!!
Chrischu33 發表於 2013-8-5 09:13:33 | 只看該作者
why 不要星星牌..... 星星牌 very good quality
新人 發表於 2013-8-5 09:07:51 | 只看該作者
No other things ,only car ?