RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 30218|回復: 364
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請小心飛行

關閉 [複製鏈接]
flyarr 發表於 2014-2-11 11:55:40 | 顯示全部樓層
catmay 發表於 2014-2-11 11:06
近年航模用哂電子野之後就無哂基本功/技術,
以為曉飛兜下圈就大師上身, 其實九成靠設計廠嘅本事!
上下外 ...

勁唔勁都係佢講, 有返咁上下見識都知乜嘢先叫勁.

1.6KM真係好小事, 大把人做到, 一上youtube , 求其SEARCH下, 都見到四軸遠航,
http://www.youtube.com/watch?v=PZwjt5BpboI
呢個做到4KM都無周街同人講..

如果用飛機, 10KM都大有人在.

不過咁, 比佢勁到好似NAZA上月球又點, 最後如果傷到人, NAZA都要負全責, 所以人地真係做足安全措施,

一個唔注重安全的人, 只係遙控界敗類, 累人累物,傷咗人,  搞串個場差佬做嘢封場,  大家無得玩, 到時又咪大把理由講到唔關自己事

flyarr 發表於 2014-2-11 12:27:56 | 顯示全部樓層
solaris8x86 發表於 2014-2-11 12:12
Ah, 亦辛苦你喇,作為個跑腿送你過格離台,你尚算有點用... 但EQ麻麻....

果然去到呢個位, 開始9唔搭8
flyarr 發表於 2014-2-11 14:58:52 | 顯示全部樓層
solaris8x86 發表於 2014-2-11 12:40
只係你自己IQ logic有限,我一直在利用你在格離台吹騙, 引多喲sample過黎,於是我昨日再張本貼上半部內容 ...

哇, 真係開始精神分裂, 就來講到創造宇宙都係佢一手搞出來..

呢道幾十人都勸過你小心飛行, 你都唔肯聽話, 各位可以慳返啖氣, 對位癲佬真係講乜都無用
flyarr 發表於 2014-2-11 21:30:21 | 顯示全部樓層
catmay 發表於 2014-2-11 15:11
冇人中过你招,又点会主动出擊?

咪係, 我支持你講法, 呢條solaris8x86粉腸, 唔該佢load 返第一版睇, 係有南生圍遊人同埋佢家人差D中頭獎, 先上來叫佢小心D,

不過睇條粉腸呢句, 就知佢根本無得救, 成日話人地出醜, 自己出緊醜都唔知..   所以無謂回佢

"solaris8x86 發表於 2014-2-11 15:03
歸跟到底就係你週圍扇動人吔,人地才要出醜,日後.... 希望你仲有地方方飛機。
..."

佢真係要反省下, 唔係有人 "煸" 動(請佢睇清楚點寫字)  , 呢個六頁鬧爆帖源於佢不小心飛行, 搞到有遊人特登上來開A/C勸佢。 再由佢D不負責任, 無禮, 不可一世的言論發酵到六頁, 不同人都勸過佢, 佢係無問題點會激起公憤

"話說星期六小弟陪家人入南生圍行左轉.
發現有架橙色四軸不停圍繞草地低飛, 多次係其他人頭邊飛過, 非常危險..
該四軸機身橙黑色, 底部有橙紅色圓形LED燈, 好易認.
大家都想玩得開心, 如果想表演請學板上師兄去挑戰1600米...., 咁樣低飛搞出意外大家冇癮之如有少個地方放機就唔好啦"

佢講句sorry, 以後唔敢咪得lor, 不過以佢自我中心, "以為" 自己啱晒, 宇宙最強.. 所有人都要圍住你來轉的性格來睇, 係無可能康復。

算啦, 人人知佢係邊個, 點晒相, 佢就唔知我地係邊個, 得閒經過見到佢咪圍內恥笑下佢。各位, 我地唔係專業醫護人員, 所以大家都唔好同D發緊癲的精神病人講嘢啦, 浪費自己時間, 仲可能有危險
flyarr 發表於 2014-2-11 21:45:01 | 顯示全部樓層
catmay 發表於 2014-2-11 21:37
你有個習慣,
一比人推埋牆角就老吹聯亂作你係邊個邊個, 等自己好落台!

catmay,

呢條老味真係好搞笑, 病情進一步惡化,  

我同你完全唔識, 萍水相逄,
我諗你同我都係睇唔過眼佢D所作所為先會出聲, 但比佢幻想到好似好friend咁, 真係勁搞笑,

"solaris8x86 發表於 2014-2-11 21:37
到衣一刻你講乜都無用哎,你個friend最需要你嘅時候,你就縮在一角,到你個friend收工嘅時候,你又係縮在 ..."
flyarr 發表於 2014-2-11 21:56:09 | 顯示全部樓層
catmay 發表於 2014-2-11 21:51
我飛左過十年,
係近呢年成日聽到橙盒啲野先上嚟八下,
無啦啦比人對號入坐

對號入坐, 無限幻想, 係佢最後技倆, 最多咪就係咁
flyarr 發表於 2014-2-11 22:05:07 | 顯示全部樓層

又係咁, 又幻想,  或者你講一百萬次就有可能成真, 乖啦, 呢為病友, 而家開始講, 好快講完
flyarr 發表於 2014-2-11 22:14:47 | 顯示全部樓層
solaris8x86 發表於 2014-2-11 22:05
你咪係專程過黎做炮灰嘅阿catcat哥囉...hahahahaha....

死lor, 乜人來架, 又比你變多個人出來...     護士...打鎮靜劑 !!!
flyarr 發表於 2014-2-11 22:33:03 | 顯示全部樓層

"solaris8x86 發表於 2014-2-11 22:21
一開始就係個我昨日放下嘅局,需然劇情較悶,亦及唔上Lifestyle糸....
Ah.. 我返轉頭,差啲忙記,多謝#0009條片個hit count... hahaha..  。"

唔又夠人講, 隨即又係度發癲, 開始作故仔, 快D講埋宇宙大爆炸都係你設局做出來啦.. :lol:lol

玩機玩到個個都知條癲佬係邊個, 恥笑度:999999 , 去度邊都有人係度恥笑, 呢D真係另類出名Lor

最搞笑癲完不"忘"  (睇下個忘點寫) 又自吹自捧, 真係死性不改.. 0

flyarr 發表於 2014-2-11 22:50:32 | 顯示全部樓層
solaris8x86 發表於 2014-2-11 22:41
二五,我哋只睇到你全日都縮在一丶二角,堆自己個friend出黎,自己要被鷄嘅時侯至走出黎像精式叫兩野,你 ...

喂, 你重複講咗第二定第三炸,  起碼講多九千次先會變成想, 你要提升恥笑度, 就快D再重複再講, 乖啦, 呢為病友, 聽話啦..
flyarr 發表於 2014-2-11 22:56:21 | 顯示全部樓層
catmay 發表於 2014-2-11 22:53
我都冇話要知,你又好似唔識字咁屈我想知!你有思覺失調就認啦,不停咁柒,個個笑鳩緊你又唔知!真係冇吊錯 ...

人地唔識字都唔能夠怪佢,  只怪佢老母無好好教佢, 返學又比老師同學恥笑學唔好中文..無家教又無學校教..  所以都唔係佢錯, 係社會的錯, 搞到佢咁病.. 唉.. 可憐

佢又開始發癲作故仔轉移視線, 明明講緊佢係咁係遊人個頭附近飛來飛去, 而家比佢講咗唔知去咗邊, 都係佢無能反駁又唔肯認錯的表現..
flyarr 發表於 2014-2-11 23:05:08 | 顯示全部樓層

開始9唔搭8,  又講火星文
flyarr 發表於 2014-2-11 23:10:14 | 顯示全部樓層

"solaris8x86 發表於 2014-2-11 23:07
twofive…. 新年有新名,兄弟又可隨時唔要.....出賣得過就賣..."

乖仔, 叫你講真係重複不停講, 呢位病友真聽話WOR,  不過只係第四次炸, 我係呢度仲未識到兄弟..  快D講多幾次先可以將你幻想成真架
flyarr 發表於 2014-2-11 23:59:14 | 顯示全部樓層
solaris8x86 發表於 2014-2-11 23:18
wuuu... 人格出賣當食菜,過對台又幫我手拉皮條,真係用完你可以再用呢,對我昨日秘密安排此你慨角色玩上 ...

GOOD, 第五次, 繼續幻想, 重複, 唔好停  
flyarr 發表於 2014-2-12 00:17:46 | 顯示全部樓層
solaris8x86 發表於 2014-2-12 00:06
你IQ高啲就唔使比人玩完又完,飛機技術又唔掂,下次投胎比心機讀多兩年書喇。讀唔成書架飛機就好似人哋咁k ...

哇,  未見過我都可幻想咁多嘢, 你老母會好安慰, 快D繼續  咁來緊星期六日我地機友又多D嘢笑!!   

flyarr 發表於 2014-2-12 00:25:30 | 顯示全部樓層

一路睇電視一路睇你思覺失調咗D乜嘢出來., 快D啦,  有乜新料, 唔洗咁慢
flyarr 發表於 2014-2-12 00:30:53 | 顯示全部樓層

又來9唔搭8, 去到呢D moment, 唔夠講又copyD台詞出來,  睇來認輸了
flyarr 發表於 2014-2-12 00:41:46 | 顯示全部樓層
重複又重複, 發癲果然係停唔到, 班南生圍飛友一路wechat一路係度食花生睇SHOW  繼續
flyarr 發表於 2014-2-12 00:54:41 | 顯示全部樓層

"solaris8x86 發表於 2014-2-12 00:46
使乜啫,反正你倒忌個喑影你發夢會出返黎架哎。"

catmay講得啱
呢條友一唔夠人講又出咒語..但變咗一個唔識字的巫師
"妒忌" 係咁寫..  唉.. 飛又唔得, 字又識得少..
flyarr 發表於 2014-2-12 01:07:17 | 顯示全部樓層
:solaris8x86 發表於 2014-2-12 00:58
哦,係咩,乜廣東話有正確詞彙用嘅咩? 乜唔係全香港都用並音架咩? 哦,突然間你IQ有提升呀? 開始連廣東話都 ...:

哥仔, 識得字少, 就唔好再打字啦, 打多錯多 自暴其短... "並音"?  你講乜嘢呀, 係 "拼音"