RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3867|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問電動rcbike可唔可以做到擧頭動作?

chingwingtat 發表於 2008-3-24 21:54:29 | 顯示全部樓層
通常我地都係玩京商1/8電動電單車,至於起頭方面只要用合適既電變摩打隨時可以做到,詳細資料可以到以下網址http://www.rcmchk.com

星期五晚石門有dee局,有興趣可以落黎睇下先!
chingwingtat 發表於 2008-3-25 07:41:50 | 顯示全部樓層
星期五晚等你呀!
chingwingtat 發表於 2008-4-7 23:17:16 | 顯示全部樓層
原帖由 banana6364 於 2008-4-7 23:06 發表
今個星期五就唔得閒 , 不過下次如果有局我都想去睇0下!
架車砌好咗成兩個月仲未落地 , 大班人玩開心D 0麻
小弟家住港島東 , 請問 682 到唔到石門呀?

682 680 兩部都會經過,可以在沙田第一城落行橋過黎或者濱景花園落行入馬鐵站又得!
chingwingtat 發表於 2008-4-7 23:21:26 | 顯示全部樓層
原帖由 banana6364 於 2008-4-7 23:19 發表
唔該晒!
另小弟裝咗 Tekin 紅色果套無炭刷電變連摩打,
請問用 1400肥仔電好, 定係 7.4v 1800鋰電好呢?
因為想買 2-3餅, 可以諗住玩到一晩嘛!

我試過一晚都係玩7.4v 1800鋰電一排多所以我覺得玩鋰電會比較時間長D
chingwingtat 發表於 2008-4-7 23:48:43 | 顯示全部樓層
原帖由 beebee 於 2008-4-7 23:42 發表
我都係時候整理吓d裝備.....不惜一切入鋰電感受吓佢......哈

試過你就知道佢既威力!