RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1958|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

找微型 bearing 自修 walkera qr x350 motor

ericlam 發表於 2014-2-27 11:40:10 | 顯示全部樓層
solaris8x86 發表於 2014-2-27 10:12
反正要換,點解唔打開嗰motor殼,自己用電子卡尺量一下....

Solaris8x86 C Hing,

我隻Blade 350QX本身d槳裝拆好吾方便,由其去遠d地方玩,我系KWS見到d子彈頭同motor心一樣mm, 但用o既槳相對要闊少少,長少少,問題大嗎?子彈頭用在四軸上,飛出來的機會大嗎?因彈頭向天,怕機米頂吾住部機d重量!
ericlam 發表於 2014-2-27 15:57:42 | 顯示全部樓層
byuen 發表於 2014-2-27 13:19
Blade 350QX 支槳嘅設計係好有問題, 中間螺絲位易爆易射, 而且又貴又少地方賣, 要轉用番普通槳子彈頭仲要加 ...

C Hing,

用左e套轉換頭,o甘用咩型號正、反槳呢?可否提供一下。
ericlam 發表於 2014-2-27 16:23:10 | 顯示全部樓層
byuen 發表於 2014-2-27 16:17
俾你嗰條 link 有講, 類似物體

APC 8x3.8 Slow Flyer -  2 x LP08038SF (standard) / 2 x LP08038SFP (pus ...

香港難買嗎?