RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: monsterken
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我的怪獸號(SAVAGE 25)回憶錄

樓主| monsterken 發表於 2012-4-7 00:24:30 | 顯示全部樓層
回復 samsonl 的帖子

我諗依家我只可以入MX了..........個次同你去TKO渣個時架車湯了......只可以步兵啦....
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-8 09:25:00 | 顯示全部樓層
回復 一匹狼 的帖子

其實我都覺得好好彩遇琲有咁既同事!!
亦都覺得好好彩無玩車,因為可以識到咁多網友都係玩沙豬!!希望以後多啲機會可以一齊出黎放豬交流下!!
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-15 00:24:26 | 顯示全部樓層
回復 ThomasZ 的帖子

恭喜THOMASZ師兄新車入伙!!!!!
希望有機會一齊出黎遊車河~~~
小弟依排返夜....仲要撞正阿皇太后今個月生日.....
兩隻豬都豪無進展.............
但不久既將來我會把握機會務求十二小時內完成車架而且希望可以盡快溫機完成
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-15 00:52:17 | 顯示全部樓層

五月中後啦......
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-19 02:09:26 | 顯示全部樓層

師兄們~~~~早兩無啦啦有兩日假, 一日用黎休息, 另一日"LEE LEE拿拿"扯返隻豬出黎.........大散體~~~~

樓主| monsterken 發表於 2012-4-19 02:13:07 | 顯示全部樓層

第一樣野要拆既....就係最貴個樣~~~~17MM LOCK NUT.....HPI原裝....好很貴...
不過玩左幾次......仲要好衰唔衰用孖星鑼絲膠.......痴到D坑位又係膠又係泥....用把孖星模型刀慢慢挑......眼都花埋....
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-19 02:16:13 | 顯示全部樓層

跟住到諗住甩SERVO啦......不過拆之前試多一試.....點知...頂佢個肺....隻SF-1....."拿"死左....唔識郁.....

又要等下個月娛樂資金到先可以買SERVO...依家我只有兩個選擇...一係SF-2, 一係996R...師兄們邊隻好呀???
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-19 02:18:48 | 顯示全部樓層

跟住到拆個波箱出黎甩個後波, 順便睇下點解上次玩到尾點解架車唔識行....一拆個大減黎睇........原來.........唉......又係錢.........

樓主| monsterken 發表於 2012-4-19 02:21:01 | 顯示全部樓層

不過.........................原來隻豬無跟原本個條CAM俾我......咁只可以係架X到抽出黎俾佢......砌到個時先算啦.....起碼甩左個後波出黎.......
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-19 02:23:33 | 顯示全部樓層

暫時隻舊豬就有依一堆散件係到.....為免俾宮中家人搞亂........出保鮮紙包住先...

樓主| monsterken 發表於 2012-4-19 02:25:26 | 顯示全部樓層

而依堆如果正常無問題的話......(希望啦.....)
就會全數移植去架新豬到~~~而損耗左既件, 就要去"淘"返黎啦~~~~

樓主| monsterken 發表於 2012-4-19 09:32:05 | 顯示全部樓層

哎呀!!原來fotop唔得....師兄們有咩網上相簿可以介紹黎用?
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-19 14:31:36 | 顯示全部樓層

今晚收工試試先
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-20 01:20:54 | 顯示全部樓層
相己UPLOADED~~~~~多謝參觀~~~
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-20 01:21:17 | 顯示全部樓層
回復 vincentwow1450 的帖子

等....等.....等......等埋我砌好隻新豬先呀~~~
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-20 01:27:13 | 顯示全部樓層
To valklai兄,
我指條CAM....係依碌...不過我唔係好知佢叫乜....所以咪話佢係一條CAM囉~~
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-29 02:41:27 | 顯示全部樓層

嗚..............我粒SILIVER BLACK無啦啦肥左1 SHELL............嗚.....又要買............
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-29 12:51:30 | 顯示全部樓層

初初我覺唔駛.....肥左之後我覺得叉左佢好啲
 樓主| monsterken 發表於 2012-6-4 02:18:06 | 顯示全部樓層
新車己經去到溫機階段...多返D空閒時間可以整埋架舊車......
足足霸左個廳成個幾月, 我阿爸阿媽個忍耐力真係好高.....可能佢地成日唔係屋企掛.
同埋見我成日開工早出晚歸, 叫我執都辛苦...不過我都要拿拿聲搞掂埋佢.

登錄/註冊後可看大圖

首先第一樣.....又係打散晒D油壓佢先~~~~~~抺返乾淨.....之前係MX CLUB玩啲泥除左個日用風槍吹過之後都無抺過.....牛係到成幾個月唔生锈佢都幾好野.
同時亦都係淘記買左兩支油壓筒返黎, 因為經過上次亡命飛針之後, 己經谷爆左兩支筒....
同時都訂埋個一二波新齒返黎......因為上次俾粒機米KO晒兩隻齒.

登錄/註冊後可看大圖

波箱今日唔搞住, 搞住套油壓先....甩晒"祝台"同埋彈弓出黎, 放落紅a萬能膠桶得閒慢慢用牙刷同佢刷.跟住一扭開個油壓蓋............唉.........

登錄/註冊後可看大圖

TOTAL八支.....有五支個O RING變晒型........無計啦~~~~逐個換, 好彩之前係快X都買左兩包士啤.....

登錄/註冊後可看大圖

係尋日有個POST我咪係淘記訂左支喉俾新豬用既~~~順便訂埋少少野俾架舊豬更換埋損耗品.
歲月既催殘

登錄/註冊後可看大圖

係到順便提一提想換大減裡面個片墊片既師兄.
GPM依款既墊片平係平...點解咁平.....因為佢無貼紙個邊....我要自己用雙面貼自己界......
不過原廠無貨.....一時應急都還可以啦~~

登錄/註冊後可看大圖
今日講住咁多先~~~下個禮拜可能入倉~~~~~玩完再整依隻豬~~~
我會盡我能力更新情況~~~
 樓主| monsterken 發表於 2012-6-5 08:53:23 | 顯示全部樓層
回復 AltezzaMak 的帖子

有局出聲!!!!好等我調假!!!