RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2998|回復: 28
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我係一個新仔,我想整一部巴士

關閉 [複製鏈接]
Q-pet 發表於 2009-10-2 01:37:45 | 顯示全部樓層
我想知點樣整
- 底盤   
- 所用ge材料( + where 可以買)
- 車殼
- hello kitty background (之前見過一部好靚)
- 車內ge櫈,司機位,樓梯...
有冇師兄可以教我??thx
ERIC.CHEUNG-124 發表於 2009-10-1 18:28

車架方面係用鋁角..U槽...鋁片....
車殼方面...亞膠力膠或首辦膠...
之後頭輪..波箱...尾輪...請自己收零件
而巴士尺寸.請問版友
Q-pet 發表於 2009-10-2 11:17:45 | 顯示全部樓層
唉,好心你地啦,你同佳佳加埋都應該有55歲?仲成個小朋友咁
我就得18歲,不過睇你地d行為~~ 真係小學雞都不如
superchucu 發表於 2009-10-2 09:20

咁佢當初覺得你整巴士d電線又唔用熱膠交整好d..總知你第一架K12好多都有問題....阿佳哥都覺得TIM
佢都係講出佢對你既睇法JA
Q-pet 發表於 2009-10-2 11:19:03 | 顯示全部樓層
達達~~今日股價幾多呀~~
我就黎整好條架出關喇~~
odaan 發表於 2009-10-2 11:12

好呀...搵日都玩下你個架先
Q-pet 發表於 2009-10-2 12:35:33 | 顯示全部樓層
我第一架巴士整得唔好,就等於我之後整既車都唔好?
成日都話佳哥乜 利達乜
整巴士一定要跟你地個方法架咩?
況且,我自己整既巴士 無壞車,唔阻住你地玩就OK啦
你理得人地用珍珠板整巴士,紙殼既巴士,無支架巴士
...
superchucu 發表於 2009-10-2 11:51

你咁緊張做咩呢=="
踏未又佢地囉...你咁嬲做咩?
我遲D都會整架單層啦...頭擔..尾擔...波箱已經收曬..
整得好唔好都唔打緊...就算佢地彈我架車D...有意見係件好事...
咁你當初D電線真係..好是旦丫嗎..
Q-pet 發表於 2009-10-2 14:48:54 | 顯示全部樓層
話你係隻狗算唔算係意見?
話係架巴士係乞番黎算唔算係意見?
superchucu 發表於 2009-10-2 12:55

係你用心機整架k12我知..
就算人地咁話你...未又佢囉..
你嬲黎有咩用呢!!
K12唔令未整一架要佢地服既車囉