RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: gegegum
打印 上一主題 下一主題
收起左側

買車的疑惑!

lolman 發表於 2006-9-13 00:32:46 | 顯示全部樓層
等我放下毒先.....

如果你係 肉都冇 既 fans..... 你都應該知道佢既質量....虛位極少....而 日本 drift meeting 已經 第 10 round 黎緊

唔買 肉都冇 係你既損失...

lolman 發表於 2006-9-13 02:55:58 | 顯示全部樓層
我o個架只係一架 二手既 BD..... only 1650 in 二手區 買返黎.....

其實我都唔係咁中毒架 jar (我得3架車jar, 好多人多過我啦)

有冇諗過買二手車? 其實如果咁 budget 架二手又正形....都唔錯架....

不過其實都係一手最好啦...自己砌呀, 摸呀...佢個時, 又真係好似同佢談情個種 Feel 架......

仲有因為砌佢個時好多時都可以發覺架車既強同弱點.

我都係由 部 drift package 玩起....買呀買呀(hop up parts) 變左全改 CGM....我諗都夠買架 BDM 有餘

總結黎講, 如果你覺得 千零蚊個車太膠...而高級個D車又唔啱 budget住.....就諗下二手同貯蓄下先囉....
lolman 發表於 2006-9-13 18:23:24 | 顯示全部樓層
原帖由 gegegum 於 2006-9-13 16:19 發表
咁pro4大家又點睇呀?

唔係yokomo我都唔會諗....我講係用黎drift...
lolman 發表於 2006-9-14 00:22:11 | 顯示全部樓層
原帖由 spaciogo 於 2006-9-14 00:17 發表

釘橋晒先~~
不過... 一個工房二手區都已經好傷, 再整多個日本 Yahoo 迷好大獲?

我已經係一個出曬血既例子......
lolman 發表於 2006-9-14 01:53:56 | 顯示全部樓層
原帖由 gegegum 於 2006-9-14 00:30 發表
多謝晒咁多位師兄o既寶貴意見! 可能大家會話我煩, 乜都問一餐! 不過我覺得討論o係玩遙控車樂趣之一, 早十年八年前, 邊有咁多人問呀! 更加冇咁多客觀意見, 所以依家玩車又幸福, 又開心, 希望咁多位師兄繼續比多d意 ...

都聽左唔少意見, 講下你依家想買乜車AR?
lolman 發表於 2006-9-14 02:40:45 | 顯示全部樓層
原帖由 gegegum 於 2006-9-14 02:36 發表

但係好似ssg都參加過世界賽喎!
(咁知唔知11/f賣幾多錢呀?)

唔好諗炭纖底板既軸車啦.....好難set架....日本仔都加鉛加到傻.....
所以我都唔睇好 drift master 架....
lolman 發表於 2006-9-14 22:06:40 | 顯示全部樓層
原帖由 lolman 於 2006-9-14 02:40 發表

唔好諗炭纖底板既軸車啦.....好難set架....日本仔都加鉛加到傻.....
所以我都唔睇好 drift master 架....

=.= 講過啦....又 repeat?
不過你不入地獄..誰入地獄呢.....GOGOGO MOVE IT....

大致上跟我個 cgm setting 同換鈦screw囉...

Weight 個度....真係幫你唔到...

話時話...你買野既方式同我老婆有得fight...佢買相機諗左一年有多.....初初諗o個D型號都 phase out...然後又諗左另一個一年....最後買左 Nikon D50..... =.= 不過佢依家又想買 Olympus...E330...話有除塵喎......唉......

想玩就去買....唔好諗太多啦....以上故事全屬真實....

lolman 發表於 2006-9-15 02:54:51 | 顯示全部樓層
原帖由 Edde 於 2006-9-15 02:49 發表

疑惑.....hehe....for u look look sin.

登錄/註冊後可看大圖

ps ~ not my car.

Pro 4 ~ Yokomo 19T SP, Novak XRS ESC, Yokomo  ...

哇哇哇..... Brother Edde....你咁樣會毒死佢架....
lolman 發表於 2006-9-15 03:08:38 | 顯示全部樓層
原帖由 Edde 於 2006-9-15 03:05 發表

幫佢止住毒咋, 快啲買咪解毒囉, 過倆日重未買.....到你喇.

我想買部 西宮 夏娃 玩下....
lolman 發表於 2006-9-15 03:47:30 | 顯示全部樓層
原帖由 Edde 於 2006-9-15 03:22 發表

I don"t like la.....plastic.

我唔係講 西宮S

係 西宮夏娃