RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4018|回復: 38
打印 上一主題 下一主題
收起左側

夠景邊部最正? TA05MS, TRF416, Drift Master, and..?

penny. 發表於 2008-2-19 10:09:14 | 顯示全部樓層
玩Drift又話價錢唔係問題,實在好易揀
Yokomo Drift Master Limited Edition

玩快的話 Xray T2'008吧!

唔好一雞兩味喇,有錢就玩Pro小小!
penny. 發表於 2008-2-19 10:10:41 | 顯示全部樓層
Cup4最強,掃齒最強,斷ARM最強
penny. 發表於 2008-2-19 10:30:55 | 顯示全部樓層
始終Drift同快車setting係唔同,你想買架好車都係想玩係上黎有好效果,我真係建議你開兩架哩!!!
penny. 發表於 2008-2-19 10:43:42 | 顯示全部樓層
呵呵......但係個名真係唔係幾老黎哩.....4PK
penny. 發表於 2008-2-19 11:15:00 | 顯示全部樓層
KO 2.4g應該3月買到啦
我比較鐘意KO多D!!!
KO人好過做PK嘛!!
penny. 發表於 2008-2-19 12:08:33 | 顯示全部樓層
原帖由 cowboy 於 2008-2-19 11:24 發表

真係!試想想 - 今次玩完快車,返去要換/set:頭/尾珠差/直軸/單向、油壓/彈弓、ride height, camber, toe in/out,甚至摩打等....諗起都煩。最重要係如果有2架嘅話,可以帶晒去一架接一架玩呀!

你說得對!!去玩車唔係去整車嘛!!
當摩打一樣,用4.5R....
用頭尾直Drift,不錯!但用頭尾直玩快車,下埸不敢想像!
油壓20度,彈弓用頭軟尾硬,玩Drift,正常!
但玩快車,推頭甩尾+cup4.....
換黎換去的話....
可以當操爆車同砌車,但好辛苦o者!!
買兩架啦!!又唔係好貴!!至少D基本裝備係共用嘛!

penny. 發表於 2008-2-19 12:23:57 | 顯示全部樓層
俾你咁搞一搞,我有D動搖添!!!
我原本諗住賣左支EX-10換支EX-1 UR......
睇黎做4PK都唔錯喎!