RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1936|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

問kyosho豆腐舖86

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟新黎的,請多多指教

今曰路過kws見到kyosho既豆腐舖86淨車,
1.想問下e部係咪awd?(飄唔飄到移?)
2.係咪買多個remote就玩得ga?如是者最平幾錢?

thx for answer^^"
lolman 發表於 2006-5-5 20:50:38 | 只看該作者

1, 如果你睇到係 kits set 應該唔係 awd. 佢出左dMR01 kit set only.

一個86殼好似 around 180 到.

2, 淨車Awd 780 + 殼 around 150 Cheap cheap 2pl控 240
    Awd set around 1080 - 1180 睇你要乜殼 (有齊控 + 車 電自己買 8 x 2A, 4 x 3A)

當然我唔建議你買kit set啦(乜都冇改). 但如果你求其有得玩唔上車場玩 kit set 都 ok 架啦.

Btw 有d地方買車送bearing架. Hope can help u.
sean 發表於 2006-5-5 21:02:16 | 只看該作者
原帖由 lolman 於 2006-5-5 20:50 發表

1, 如果你睇到係 kits set 應該唔係 awd. 佢出左dMR01 kit set only.

一個86殼好似 around 180 到.

2, 淨車Awd 780 ...

想上車場玩就一定要改車先掂?
lolman 發表於 2006-5-5 23:17:51 | 只看該作者
原帖由 sean 於 2006-5-5 21:02 發表

想上車場玩就一定要改車先掂?

咁又唔係架....如果你包場玩

你上到去見人地d車飛咁快.....你放架慢車落去玩....你估下會點囉.

lolman 發表於 2006-5-5 23:44:12 | 只看該作者
你會自卑+比人撞pat pat.

mikewu 發表於 2006-5-8 08:38:45 | 只看該作者
I have seen some shop put the AE86 into AWD chassis.... those can be use for drifting....  and YES, you need some parts usually to make it fast and play at the track... but try not do anything first and do it step by step la!
Colin 發表於 2006-5-8 16:47:57 | 只看該作者
原帖由 lolman 於 2006-5-5 23:17 發表

咁又唔係架....如果你包場玩

你上到去見人地d車飛咁快.....你放架慢車落去玩....你估下會點囉.

我部車仔識飛都無用,我隻手指唔聽洗,咁點算:Q
hkopium 發表於 2006-5-8 16:53:09 | 只看該作者
原帖由 Colin 於 2006-5-8 16:47 發表

我部車仔識飛都無用,我隻手指唔聽洗,咁點算

Me too me too... 成日自己撞跑道邊... 好醜死鬼. 我下次去會係車上掛個 'P' 牌.
Colin 發表於 2006-5-8 19:21:04 | 只看該作者
我隻手指(左手o個隻),渣得耐少少部車,就有d痛/.\
唔知係支控唔岩定係隻手問題...
知唔知有咩控係同2pl 既價錢差唔多,而且係盒形ga?