RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6397|回復: 64
打印 上一主題 下一主題
收起左側

1/16坦克一問

EX超龍 發表於 2008-7-11 22:14:41 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
圖中的坦克是咩牌子?正版or反版?比較堅的玩具坦克or細佬玩的坦克?係唔係鴨記or廣華有得買?幾錢部?THX~
問題多~敬請原諒~

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
RCman 發表於 2008-7-11 22:27:40 | 只看該作者
呢部係一部老反貨,
係鴨記賣果D都全係老反貨,四五百一部
正版係星星,要自己砌的,重要加控至玩得。
Tiger 1的原裝貨行得要過四千
bigcar 發表於 2008-7-11 23:26:32 | 只看該作者
原帖由 RCman 於 11-7-2008 22:27 發表
呢部係一部老反貨,
係鴨記賣果D都全係老反貨,四五百一部
正版係星星,要自己砌的,重要加控至玩得。
Tiger 1的原裝貨行得要過四千

坦克都有老反貨??...大家不同廠者...
廣華街要$780一部

周百通 發表於 2008-7-11 23:29:21 | 只看該作者
你部M26同貓仙人部Tiger 1幾時得閒同我地既L2A6打番場對戰呀
周百通 發表於 2008-7-11 23:31:06 | 只看該作者
原帖由 bigcar 於 2008-7-11 23:26 發表

廣華街要$780一部
据聞你果部特平喎,人仔五舊幾。
hatakashi 發表於 2008-7-11 23:37:18 | 只看該作者
原帖由 bigcar 於 11/7/2008 03:26 PM 發表

廣華街要$780一部

不過講真恆龍確實係炒田宮既
咁當然又唔可以叫做老翻既
wbn 發表於 2008-7-12 00:12:29 | 只看該作者
我覺得吾算老番喎,咁大家都係tiger 1,個樣就梗係咁上下,但內部設計完全吾同。

恆龍坦克有兩級,基本型吾係proportional speed control,但有煙有聲果種係proportional speed control,好玩好多。
(我未玩過恆龍坦克,只係網上資料,有錯請各恆龍車主指正)
RCman 發表於 2008-7-12 00:13:43 | 只看該作者
原帖由 周百通 於 2008-7-11 23:29 發表
你部M26同貓仙人部Tiger 1幾時得閒同我地既L2A6打番場對戰呀

休戰中
 樓主| EX超龍 發表於 2008-7-12 08:35:04 | 只看該作者
http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b7956476

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

市面罕有1 :16 超大型比例

全車 51cm 長 x 25cm 闊 x 20cm 高

*可看圖 3 (一個普通打火機與此車之對比)

95%超仿真,手工精細,原車細節一一重現

* 使用專利多速多功能無線遙控器
    * 備有真正可發射之摩打氣動炮管,使用6mm BB彈
    * 氣動炮管最遠射程可遠達25米(w/ Hot-Up System)
    * 車身可作發炮時之後座力效果
    * 炮台可作最多40發BB彈之儲存
    * 車身可原地作全方位左 / 右各320度轉變方向
    * 炮台可作左 / 右各160度轉變方向
    * 炮管可作上 / 下各30度轉變方向
    * 車身最大攀爬角度達35度
    * 全車採用每邊8輪(共16輪)獨立彈簧避震
    * 採用仿真車之履帶驅動(內含差速裝置)系統,操控趣味大大提昇
    * 精細逼真之車身外裝配件及車尾引擎噴煙裝置
    * 備有逼真之全車燈光系統,包括(頭燈/炮台燈/車尾燈)可按不同情況亮燈,更顯真實細緻
    * 可同時使用多於1部坦克作團隊戰
    * 備有多種仿真聲效(引擎開及關/靜止時引擎怠速聲/行車時引擎轉動聲/炮管發炮聲/機關槍開火聲等)
    * 快速充電設計 : 充電2小時,可使用長達60分鍾
    * 包裝內附件包括: a)Full Scale遙控器  b)原廠充電器  c)原廠7.2v充電池  d)AA電池  e)機油1支  f)車身貼紙  g)練習用紙靶  h)己上色像真指揮官人像  i)6mm BB彈一盒

大人Show-off / 小朋友禮物首選

反應熱烈,多謝支持,再度大量返貨,回饋用家

街價880 (普通版)  $950 (升級版)

本店特價658(升級版)

平過旺角 / 深水埗(鴨寮街) / 元朗等所有玩貝精品店 ($880~$950)

*不過市面罕有,其實以上地方都只有一兩家店有售,但價錢就.......

*好消息 : 為多謝各買家長期忠實支持,現凡於30/6前購買即可享有以下優惠:

1) 以超荀價598購買(只限5套)

2) 加$20送日本Mr.Hobby / 雙星 半光澤消光噴油一支(用作基本加強舊化效果)

*請注意 : 此產品共有2個級別生產(分別為普通版及升級版)而每個級別都有3款坦克選擇.而本店所售之級別為"升級版",此版本之獨有功能如下: a) 車身可作發炮時之後座力效果 b) 精細逼真之車身外裝配件及車尾引擎噴煙裝置 c) 全車採用每邊5輪(共10輪)獨立彈簧避震 d) 備有多種仿真聲效(引擎開及關/靜止時引擎怠速聲/行車時引擎轉動聲/炮管發炮聲/機關槍開火聲等)

平過旺角 / 深水埗(鴨寮街) / 元朗等所有玩貝精品店 ($880~$950)

*不過市面罕有,其實以上地方都只有一兩家店有售,但價錢就.......

bigcar 發表於 2008-7-12 09:20:01 | 只看該作者
原帖由 hatakashi 於 11-7-2008 23:37 發表

不過講真恆龍確實係炒田宮既
咁當然又唔可以叫做老翻既

田宮是否炒德軍的坦克??
Barry28 發表於 2008-7-12 09:41:21 | 只看該作者
原帖由 EX超龍 於 2008-7-11 22:14 發表
圖中的坦克是咩牌子?正版or反版?比較堅的玩具坦克or細佬玩的坦克?係唔係鴨記or廣華有得買?幾錢部?THX~
問題多~敬請原諒~
http://hk.image.auctions.yahoo.c ... 0x450-1214966044___ ...

你哩部叫做入門版Tiger 1,藍色盒,冇聲音冇煙,KWS賣HKD580.00
noble 發表於 2008-7-12 13:00:39 | 只看該作者
原帖由 Barry28 於 2008-7-12 09:41 發表

你哩部叫做入門版Tiger 1,藍色盒,冇聲音冇煙,KWS賣HKD580.00   

咦!做足哂資料搜習喎!!
呀!想請教有關於祖家坦克………??!!  

Barry28 發表於 2008-7-12 13:03:43 | 只看該作者
原帖由 noble 於 2008-7-12 13:00 發表

咦!做足哂知料搜習喎!!
呀!想請教有關於祖家坦克………??!!  

你食蕉啦!!又玩我!!
noble 發表於 2008-7-12 13:09:11 | 只看該作者
原帖由 Barry28 於 2008-7-12 13:03 發表

你食蕉啦!!又玩我!!   

唔係喎!藍盒同白盒!!
我真係唔識分喎!!
bigcar 發表於 2008-7-12 14:55:34 | 只看該作者
老細,唔好係度賣廣告喎....
noble 發表於 2008-7-12 15:26:19 | 只看該作者
諗法一樣!!
各車長已經上哂車咖嗱!

jankong 發表於 2008-7-12 23:41:44 | 只看該作者
介唔介意下次有function 我都帶架車出黎加入啊? 我都入左架了
Barry28 發表於 2008-7-12 23:58:11 | 只看該作者
原帖由 jankong 於 2008-7-12 23:41 發表
介唔介意下次有function 我都帶架車出黎加入啊? 我都入左架了

Welcome!! 咩也車呀??
8月17号旺角華仁山!!
jankong 發表於 2008-7-13 00:04:05 | 只看該作者
原帖由 Barry28 於 2008-7-12 23:58 發表

由於乜都唔識, 都係去左kws 買.. 價錢大家都一清二楚吧~ 買左先識搵到黎呢度咋
電玩左陣, 有一股前所未有感受~ 我以前玩過車仔, mini-z, 電直, 電/油船, 坦克又有另類感覺, 好好玩!
jankong 發表於 2008-7-13 00:05:06 | 只看該作者
原帖由 Barry28 於 2008-7-12 23:58 發表

請問華仁山即係華仁書院嗎?!