RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 15631|回復: 120
打印 上一主題 下一主題
收起左側

恆龍坦克問題!!!

毛仔 發表於 2008-4-14 18:47:19 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問恆龍坦克入面D電子野 行電變定電路板?   
入面行Servo的ma?
淘寶網賣$6xx同廣華街賣1xxx既恆龍坦克有咩分別?
bmwmtw 發表於 2008-4-14 21:04:36 | 只看該作者

是用電路板的,淘寶網上還金屬履帶、牙箱、驅動輪!
好像有分,有煙同無煙版。
價錢會平好多,不過我無大陸戶口(銀行)所以無買!
taky 發表於 2008-4-14 23:43:38 | 只看該作者
有煙版可唔可以我bb彈架..........
hatakashi 發表於 2008-4-14 23:57:52 | 只看該作者
所有恆龍都可以射BB彈, 唔使驚
taky 發表於 2008-4-15 00:10:23 | 只看該作者
唔該哂......
本人是新手.....咩都唔識架.....又未玩過tank.....
我想問下有咩好tank介紹下呀.....
hatakashi 發表於 2008-4-15 00:26:08 | 只看該作者
恆龍有幾款, 最出名梗係 Tiger 1啦!!
買有聲有煙有metal gearbox果款, 跟住你有錢可以再upgrade, 裝metal sprocket/idler wheel

如果你個budget係HK$5000多, 就買田宮1/16....好像 King Tiger
若你個budget係HK$80,000多...就買1/6....
若你個budget係HK$13,000多, 就買1/4...
若你個budget係HK$16,000多, 就買1/2.5 ...

http://www.tankzone.co.uk/index.htm
這個website有頗詳細的介紹. 值得一看

樓主| 毛仔 發表於 2008-4-15 11:28:56 | 只看該作者
咁恆龍坦克可以換返自己的控和接收嗎?

bmwmtw 發表於 2008-4-15 11:43:13 | 只看該作者
原帖由 毛仔 於 2008-4-15 11:28 發表
咁恆龍坦克可以換返自己的控和接收嗎?

自已換,好難喎!個控有個撻車掣同射BB彈掣
taky 發表於 2008-4-23 02:53:30 | 只看該作者
大陸可以係邊到買到呀????????
唔該..........
alexppo2002 發表於 2008-5-27 05:05:55 | 只看該作者
原帖由 hatakashi 於 2008-4-15 00:26 發表
買有聲有煙有metal gearbox果款, 跟住你有錢可以再upgrade, 裝metal sprocket/idler wheel

如果你個budget係HK$5000多, 就買田宮1/16....好像 King Tiger
若你個 ...

師兄.......夠喇 唔好再毒我喇.... 1/16~是我的夢想耶....本身已中多毒冇得夠。依家仲奶多野tim~~ 我死緊喇。

下個月解解毒先!
Barry28 發表於 2008-5-27 12:36:22 | 只看該作者
[quote]原帖由 hatakashi 於 2008-4-15 00:26 發表
買有聲有煙有metal gearbox果款, 跟住你有錢可以再upgrade, 裝metal sprocket/idler wheel :victor

請問恆龍Tiger 1幾多錢呀??
周百通 發表於 2008-5-27 13:28:01 | 只看該作者
原帖由 Barry28 於 2008-5-27 12:36 發表
[quote]原帖由 hatakashi 於 2008-4-15 00:26 發表

登錄/註冊後可看大圖

買有聲有煙有metal gearbox果款, 跟住你有錢可以再upgrade, 裝metal sprock ...
歡迎加入德軍陣營,哩個係最佳選擇
華強北路買人仔4xx升級板....................唔知!
http://www.jdmodel.com/cm/productdetail.asp?psn=tru00804

Barry28 發表於 2008-5-27 17:40:42 | 只看該作者
原帖由 周百通 於 2008-5-27 13:28 發表
華強北路買人仔4xx升級板....................唔知!
http://www.jdmodel.com/cm/productdetail.asp?psn=tru00804

Thank you 阿興,抵買!!
TOMY(HONG) 發表於 2008-5-27 17:54:49 | 只看該作者
原帖由 hatakashi 於 2008-4-15 00:26 發表

若你個 ...

1/4 同 1/2.5 打小左個零
hatakashi 發表於 2008-5-27 17:55:33 | 只看該作者
嘻嘻 1:04?!
bigcar 發表於 2008-5-27 19:29:07 | 只看該作者
原帖由 Barry28 於 27-5-2008 17:40 發表

Thank you 阿興,抵買!!   

預埋我....
noble 發表於 2008-5-27 21:32:18 | 只看該作者
原帖由 周百通 於 2008-5-27 13:28 發表

豈有此理!!你! 你! 你!你 …………………………………………………………

登錄/註冊後可看大圖

你好嘢!我認得你!!!!!!!!!!!!!!!!
周百通 發表於 2008-5-28 01:03:24 | 只看該作者
六月十五日唔玩帆船去光頭山再戰江湖,驚就咪泥
睇落部M41絛履帶就泥可以收工,轉馬房都係時侯囉
周百通 發表於 2008-5-28 01:05:36 | 只看該作者
原帖由 bigcar 於 2008-5-27 19:29 發表

預埋我....
你講得好鬼爽
Barry28 發表於 2008-5-28 10:50:22 | 只看該作者
原帖由 bigcar 於 2008-5-27 19:29 發表

預埋我....

一齊買,好唔好呀??平平地玩住祖國貨先啦!!