RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 11140|回復: 74
打印 上一主題 下一主題
收起左側

將軍澳興建搖控車埸.

比利羊 發表於 2008-2-25 18:06:24 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟今日(25-02-2008) 終於向將軍澳 (TKO ) 尚德區 區議員 - (陸惠民先生) 及其助理 - (亞東) 反影出 ...
能否在將軍澳市中心興建公園同時加入興建 "1比10 電車 及 油車 公眾車埸?
"陸議員"就事件的回應非常正面, 會全力支持興建車埸見意, 而小弟稍候會整理一分見意書交由"陸議員"
向城規會反影,但能否興建還是有待政府態度及市民需求!

如果你也想在將軍澳市中心興建 "1比10 電車 及 油車 公眾車埸, 請你給予小弟一些資料...
1. 請留下你的網名.
2. 請上載你的玩車照片.
3. 請簡單說明你玩車的時間, 地點及人數.
4. 你想公眾車埸的有什麼設施.

以上只是小弟個人意願, 未必能實踐, 多謝你的幫助!
小弟個網 - www.sars-army.com
比利羊.

2slow 發表於 2008-2-25 18:08:39 | 只看該作者
Support! Support!
Scania 發表於 2008-2-25 18:11:47 | 只看該作者
1. 請留下你的網名.
Scania
好耐冇玩車…
有電源,有廢油回收設施
civic1500vti 發表於 2008-2-25 18:15:26 | 只看該作者

好極了.好極了.!!!!!

好極了.好極了.好極了.好極了.
i play v-one RRR & 05t... ta05
 樓主| 比利羊 發表於 2008-2-25 19:25:08 | 只看該作者
將軍澳興建搖控車埸.
kenny_Chui 發表於 2008-2-25 19:32:49 | 只看該作者
good good..............
ccw 發表於 2008-2-25 19:41:07 | 只看該作者
Very nice......
chrischan4165 發表於 2008-2-25 19:53:11 | 只看該作者
支持
660168 發表於 2008-2-25 21:41:16 | 只看該作者
1. 請留下你的網名.

登錄/註冊後可看大圖

星期六、日及徦期,2人
有電源供應.........
毒魚 發表於 2008-2-25 21:50:19 | 只看該作者
= W =/

不過...好遠啊orz

1.毒魚

2.沒orz

3.星期六晚上12時

4.沒油的場= w ="

樓主| 比利羊 發表於 2008-2-26 00:33:15 | 只看該作者
現時小弟有19個支持名單,好希望有50人支持,多謝!
rcsky 發表於 2008-2-26 00:43:31 | 只看該作者
支持   支持
馮馮ymc 發表於 2008-2-26 00:51:56 | 只看該作者
迴旋處都得
 樓主| 比利羊 發表於 2008-2-26 01:10:47 | 只看該作者
馮馮兄...
個迴旋處好大嫁,有球場咁大,不過無行人路去到!

上便問下,我3月9日決定出戰ymc,我個m6殼尾翼原裝已經高過車頂少少,駛唔駛cut
仲有你會支持小弟嗎?
0433351410 發表於 2008-2-26 01:15:52 | 只看該作者
I am moving the house, so all the car is bin pack
But i will do my bast post the photo as soon as i can
Support Support
馮馮ymc 發表於 2008-2-26 01:19:55 | 只看該作者
原帖由 比利羊 於 2008-2-26 01:10 發表
馮馮兄...
個迴旋處好大嫁,有球場咁大,不過無行人路去到!

上便問下,我3月9日決定出戰ymc,我個m6殼尾翼原裝已經高過車頂少少,駛唔駛cut
仲有你會支持小弟嗎?

要cut!!支持!!但你要揾一個地方可以起車場而旁邊又要有相同大細嘅地方做走火通道,
記得以前灣仔區議會帶我去睇過一個地方仲細過稿底........
仲有如果一早規畫咗就唔使諗,同埋油車更加唔使諗
 樓主| 比利羊 發表於 2008-2-26 01:24:27 | 只看該作者
原帖由 馮馮ymc 於 2008-2-26 01:19 發表

要cut!!支持!!但你要揾一個地方可以起車場而旁邊又要有相同大細嘅地方做走火通道,
記得以前灣仔區議會帶我去睇過一個地方仲細過稿底........
仲有如果一早規畫咗就唔使諗,同埋油車更加唔使諗: ...

多謝支持!
tungkee 發表於 2008-2-26 01:26:09 | 只看該作者
在播道後面個位好d啦, 又冇樓又近海 !!
Evo5 發表於 2008-2-26 01:33:37 | 只看該作者
Oh thats great news.......Thanks for your efford

EVO5

We usually play at TKO industrial Est. Car park , On and Off road
But sometime the rubbish car too smell so we went to Kowloon Bay, Most of us live around TKO, some KwunTong and some Kowloon Bay, basicly around kowloon east.

For Project T We have around 15 to 20 people
http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... ghlight=Project%2BT

For TKO off road we have more then 10 to 15 people
http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... =&highlight=&page=1

Time:  We usually play Sat night.....9pm to 3am at kowloonbay
           Or sat all day and Sunday all day .

I would like to have 220V, Light, Toilet, Seat and Table and Free parking
Better to have a kinda opened Shelter to fit on top of the track. so will not wasted the resource on the rainning day !

bumper 發表於 2008-2-26 02:03:39 | 只看該作者
如果會興建政府管理o既遙控車場,
會唔會有好多限制o架,
油車一定無得玩啦,
電源供應一定無啦,
有限o既pit位,driver台超細
面積唔會好大,條track唔會闊
又要過城規會,就算有區議員提出建議,我諗成數機會會好渺茫
希望在人間,我得閑問下陸議員啦
50個簽名唔多夠架,最好有多D唔同屋苑o既將軍澳市民加入申請啦,
叫下你地身邊D鄰居,朋友簽個名,快D支持下啦