RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1801|回復: 3
打印 上一主題 下一主題
收起左側

灣仔場(有片睇)

chub 發表於 2008-1-25 08:51:35 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
相信好多朋友成日都聽聞過,但又未見過,
我又係呢度既新會員,放條短片比大家見
睇個場好唔好玩,我本人覺得好好玩,
但要忍手,記住未去過既朋友想玩,一定要有一套
好軟身既海綿呔先得,如果唔係連飄移都玩唔到,
場地唔乾淨但比起八年前好好多,至小冇咁易撞爛個shell,
去片
http://hk.video.yahoo.com/video/video.html?id=448638
prince80 發表於 2008-1-25 12:20:41 | 只看該作者
原帖由 chub 於 2008-1-25 08:51 發表
相信好多朋友成日都聽聞過,但又未見過,
我又係呢度既新會員,放條短片比大家見
睇個場好唔好玩,我本人覺得好好玩,
但要忍手,記住未去過既朋友想玩,一定要有一套
好軟身既海綿呔先得,如果唔係連飄移都玩唔到,
...

在灣仔邊度呢??
karl 發表於 2008-1-25 12:57:22 | 只看該作者
原帖由 prince80 於 2008-1-25 12:20 發表

在灣仔邊度呢??

鵝頸橋橋底,往紅隧方向,果道油淋淋,行落場好似踩roller 咁
kkchung 發表於 2008-1-25 15:26:56 | 只看該作者
是呢在地面有油用海綿呔抓著力高許多,但剛洗完地時好像什麼呔也不太好。海綿呔用G.P.M展藝那種也不錯。很久以前190mm房車仔用 xpress 舊型號MPP代工的橡膠呔也可以有一定抓著力。

我們多數晚上從旺角彌敦道上小巴,過海後說鵝頸橋底落車便會在伊利沙百大和交通銀行大中給你下車,然後會見到對面有一垃圾收集站。左面有一細行人天橋,往前走至中便可到了。