RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2129|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

TRC 問問有無去過嘅巴打可以介紹吓呀?

mschumi 發表於 2007-12-29 01:47:06 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
本人好想去元朗TRC 走一轉,但係我有好多問題未解决?
首先佢地個綱址,有等於無,無收費表,無開放時間.
又唔知佢有D乜設備比入塲人事用,又唔知有無飯開,如果一個人去,要去厠所我帶去D野都唔知放响邊處,山長水遠去到乜都唔知.
有無去過嘅巴打可以介紹吓呀?
Brushless 發表於 2007-12-29 03:40:00 | 只看該作者
不如直頭pm 小洪問吓。

收費好似$100咁上吓,我連parking 就$120。

一般正常時間都開,如我早上11點後到,有時遲去玩到晚上10點都開。

一般設備都有。當然你要帶你set車,充電器連火牛。果到附近有間XX餐廳可叫外賣(阿嫂會駛架HRV嚟送)

至於exactly 嗰地點,自己去一般錯三次就成功架喇
billyho 發表於 2007-12-29 03:48:29 | 只看該作者
原帖由 Brushless 於 2007-12-29 03:40 發表
不如直頭pm 小洪問吓。

收費好似$100咁上吓,我連parking 就$120。

一般正常時間都開,如我早上11點後到,有時遲去玩到晚上10點都開。

一般設備都有。當然你要帶你set車,充電器連火牛。果到附 ...

唔係 $120 咩 ??
Brushless 發表於 2007-12-29 03:53:28 | 只看該作者
原帖由 billyho 於 2007-12-29 03:48 發表

唔係 $120 咩 ??

實在唔喺好記得,我通常比兩舊佢哋找
 樓主| mschumi 發表於 2007-12-29 13:22:22 | 只看該作者
唔該 LiPo 兄
還有更多資訊呀?

prodanny 發表於 2007-12-30 00:24:56 | 只看該作者
收費$120一日
泊車$20一部

(好似有月票, $700一個月, 不過我冇買過, 唔太肯定...)
小洪 發表於 2007-12-30 12:49:09 | 只看該作者
原帖由 mschumi 於 2007-12-29 01:47 發表
本人好想去元朗TRC 走一轉,但係我有好多問題未解决?
首先佢地個綱址,有等於無,無收費表,無開放時間.
又唔知佢有D乜設備比入塲人事用,又唔知有無飯開,如果一個人去,要去厠所我帶去D野都唔知放&#2 ...

mschumi兄你哥直接PM我留電話比我,我會解答你所有問題ok!
Brushless 發表於 2007-12-30 13:00:23 | 只看該作者

回復 7# 的帖子

非常好嘅回覆,但有否考慮整好D個website 等新想去玩嘅車友少D煩惱呢!

依家個site 連一張平面地圖都冇,响車場外條柱上面TRC個 logo又超細,我幾個月前第一次去被van 仔婆 及傢俬廠D工人老點上咗山,經過山上豬場,去咗過小型賽車場。

上到去問路時,咁啱有班叔叔玩RC plane,佢哋叫我唔好玩車,玩油飛機喎,哈哈!!!
micky 發表於 2007-12-30 15:53:57 | 只看該作者
原帖由 Brushless 於 2007-12-30 13:00 發表
非常好嘅回覆,但有否考慮整好D個website 等新想去玩嘅車友少D煩惱呢!

依家個site 連一張平面地圖都冇,响車場外條柱上面TRC個 logo又超細,我幾個月前第一次去被van 仔婆 及傢俬廠D工人老點上 ...

good choice玩完飛機玩車仔,你被點去大X郊野公園.

Brushless 發表於 2007-12-31 11:14:23 | 只看該作者
喺咩,果到喺郊野公園咩,我想講過咗TRC門口都唔知仲直去,過my 傢俬廠轉左上山,附近有D小型豬場果到喎。D路唔喺好似郊野公園咁
小洪 發表於 2008-1-8 12:05:30 | 只看該作者
mschumi兄我已PM你再唔明call me ok!
website方面我們會重新整理
不便之處敬請原諒
 樓主| mschumi 發表於 2008-1-8 23:43:03 | 只看該作者
其實到左雞地,坐 39 號綠Van 去到白沙邨,跟住你叫東海橋頭(唧係東海長者安老院)落車,
然後行過對面,就係TRC 入口.
當你過左橋(唧係過左條大渠), 你係會發現唔知係邊個入口, 唔緊要,你向白沙村方向行,
你會發現到你左手邊有條燈柱上面掛住 TRC 字樣嘅旗仔, 個處你比D 信心自己行入去.(無惡犬有都只不過係TRC養果隻,好馴的),就係 TRC .

39 號 雞地出發,塞埋車唔冼15分鍾就到.
仲有39 號尾班車2240hrs 由公庵路尾開出,
請各車友勿切留意
 樓主| mschumi 發表於 2008-6-27 00:12:51 | 只看該作者
原帖由 mschumi 於 2008-1-8 23:43 發表
其實到左雞地,坐 39 號綠Van 去到白沙邨,跟住你叫東海橋頭(唧係東海長者安老院)落車,
然後行過對面,就係TRC 入口.
當你過左橋(唧係過左條大渠), 你係會發現唔知係邊個入口, 唔緊要,你向白沙村方向行,
你會 ...

左手邊有條燈柱上面掛住 TRC 字樣嘅旗仔, 無左.
http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=44908
睇依個會清楚D