RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: orochichu
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想玩drift買電好淨油好

terence0103 發表於 2007-12-6 13:55:43 | 只看該作者
bcgg 發表於 2007-12-6 14:00:33 | 只看該作者
原帖由 terence0103 於 2007-12-6 13:55 發表

THANKS~~
唔錯... 不過好似冇左電車果種味道~
個feel好唔同, 感覺上電車飄起上黎真d...

我明你意思....只係條片架車條呔比較咬地,似甩尾多過漂移,用番D合適嘅呔,效果會大不同
penny. 發表於 2007-12-6 14:02:02 | 只看該作者
有時間再搵D片!!
penny. 發表於 2007-12-6 14:02:51 | 只看該作者
原帖由 bcgg 於 2007-12-6 14:00 發表

我明你意思....只係條片架車條呔比較咬地,似甩尾多過漂移,用番D合適嘅呔,效果會大不同

Yes,好似未Set好咁!!
terence0103 發表於 2007-12-6 14:04:17 | 只看該作者
原帖由 bcgg 於 2007/12/6 14:00 發表

係囉...
都應該係tire既問題, 但如果換番d洗d既tire...
會唔會打白鴿轉呢?   架車咁鬼快...
terence0103 發表於 2007-12-6 14:05:08 | 只看該作者
原帖由 penny. 於 2007/12/6 14:02 發表
有時間再搵D片!!

好~~~
bcgg 發表於 2007-12-6 14:07:06 | 只看該作者
原帖由 terence0103 於 2007-12-6 14:04 發表

係囉...
都應該係tire既問題, 但如果換番d洗d既tire...
會唔會打白鴿轉呢?   架車咁鬼快...

所以玩油車Drift,手指嘅要求比電車高.....玩得好,成功感仲大....
WallaceNg 發表於 2007-12-6 14:24:11 | 只看該作者
用油車玩飄移,d車呔去得快過洗頭水
 樓主| orochichu 發表於 2007-12-6 14:48:30 | 只看該作者
咁多位大佬 咁如果我買yokomo既  master package 既車  要幾多錢到
bcgg 發表於 2007-12-6 14:56:45 | 只看該作者
原帖由 orochichu 於 2007-12-6 14:48 發表
咁多位大佬 咁如果我買yokomo既  master package 既車  要幾多錢到

連車費$2500(淨車架)冇走雞......
其餘等D玩過嘅師兄再補充..............點解唔玩星星車
 樓主| orochichu 發表於 2007-12-6 14:59:24 | 只看該作者
我已經有一架星星啦 NSXR
原帖由 bcgg 於 2007-12-6 14:56 發表

連車費$2500(淨車架)冇走雞......
其餘等D玩過嘅師兄再補充..............點解唔玩星星車
bcgg 發表於 2007-12-6 15:02:56 | 只看該作者
原帖由 orochichu 於 2007-12-6 14:59 發表
我已經有一架星星啦 NSXR

係喎 咁平平地買架TT01 Drift 吓先啦
terence0103 發表於 2007-12-6 15:03:09 | 只看該作者
原帖由 orochichu 於 2007/12/6 14:48 發表

drift master $2300到, 淨車架..
唔包tire唔包鈴唔包電子野唔包車殼
 樓主| orochichu 發表於 2007-12-6 15:04:06 | 只看該作者
咁馬打洗唔洗換 我個馬打係後面咁係咪TA03先 我記得係星星出 同埋 有咁TA03既Drift Package  可唔可以介紹下 不如MSN呢好嗎 ADD我PLS 我MSN:
  [email protected]
原帖由 bcgg 於 2007-12-6 13:25 發表

你不如影吓你架車,睇睇架車個狀態先....換波箱.....一來如果你玩番TA03 drift,買番兩三個波箱當Spare...二來換波箱係將你架TA03R 變做 TA03F,
咁玩DRIFT就好好多,波箱KWS 宏記有..$4X 左右....
bcgg 發表於 2007-12-6 15:04:44 | 只看該作者
不過如果你有筆直,味買DriftMaster...........二千幾,我會買TB5....
bcgg 發表於 2007-12-6 15:14:57 | 只看該作者
原帖由 orochichu 於 2007-12-6 15:04 發表
咁馬打洗唔洗換 我個馬打係後面咁係咪TA03先 我記得係星星出 同埋 有咁TA03既Drift Package  可唔可以介紹下 不如MSN呢好嗎 ADD我PLS 我MSN:
  [email protected]

連住馬打嗰個係波箱,你架馬打係後面,依架咪係TA03R, R for(REAR motor), 星星係有出過TA03 Drift Package,不過好似冇得買了,我建議你如果想玩TA03 Drift,
去買多一兩個波箱,將架TA03R 改番做 TA03F, F for (Front motor), 再買4條 Yokomo Drift 呔,咁基本就可以漂吓先,一步一步來....

樓主| orochichu 發表於 2007-12-6 15:15:02 | 只看該作者
筆直唔係問題 我只係想 張OLD個架轉做Drift 再買多一架新既做Drift   咁咩係TB5
 樓主| orochichu 發表於 2007-12-6 15:23:47 | 只看該作者
我傢下係巴西要22號先番到HK 番到HK先再影D相比你睇下我OLD架野有冇得攪下 Y要買多1,2個波箱 1個唔夠做? 咁本身係4W 點改呀
原帖由 bcgg 於 2007-12-6 15:14 發表

連住馬打嗰個係波箱,你架馬打係後面,依架咪係TA03R, R for(REAR motor), 星星係有出過TA03 Drift Package,不過好似冇得買了,我建議你如果想玩TA03 Drift,
去買多一兩個波箱,將架TA03R 改番做 TA03F, F for  ...
bcgg 發表於 2007-12-6 15:24:30 | 只看該作者
原帖由 orochichu 於 2007-12-6 15:15 發表
筆直唔係問題 我只係想 張OLD個架轉做Drift 再買多一架新既做Drift   咁咩係TB5

依句正........"筆直唔係問題"..............有你依一句.....唔駛唸.......Drift Master啦...唔駛煩,之後大把師兄比見議,再揀埋Yokomo D 正殼,
問題解決.......

下面嗰部味TA05.....TB5...TB EVOLUTION 5.....你去星星個Site睇吓啦
bcgg 發表於 2007-12-6 15:26:18 | 只看該作者
原帖由 orochichu 於 2007-12-6 15:23 發表
我傢下係巴西要22號先番到HK 番到HK先再影D相比你睇下我OLD架野有冇得攪下 Y要買多1,2個波箱 1個唔夠做? 咁本身係4W 點改呀

你係巴西??你係踢波嘅?