RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5348|回復: 62
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想玩drift買電好淨油好

orochichu 發表於 2007-12-6 11:20:03 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我本身已經有一架電車有搖控有電 不過我傢下想玩drift CAR 又唔知頭唔知路 買過架新好 淨係賣二手好 ,又唔知油車可唔可以玩drift 唔知買電好淨油好,又唔知買過架新可唔可以用返D搖控同電,買過架新又唔要知要加D咩零件先好,換馬打,呔,變速仲要換D咩好 見各位大大既帖都話傢下出左Ddrift CAR  又唔知買左返黎仲要換D咩又唔知買,邊種drift CAR好....................................仲知我好煩 唔知有冇大大可以幫下我依個問題煩惱...........我真係新手 細過只有玩阿哥架油車...大過只買過一部電車返黎砌完玩左冇耐....................所以請各位大大   比個 長細意見我      萬分感激

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
WallaceNg 發表於 2007-12-6 11:52:37 | 只看該作者
飄移電車好玩好多,平的有tt01,貴d有yokomo的drift package, plus, master
bcgg 發表於 2007-12-6 11:57:31 | 只看該作者
你本身有電車,咪改改佢玩先囉.......
咁你本身架係乜電車先???
 樓主| orochichu 發表於 2007-12-6 12:14:30 | 只看該作者
我係公司我唔記得咩型號哪   同左手邊個種車身差唔多 底板大小小
原帖由 bcgg 於 2007-12-6 11:57 發表
你本身有電車,咪改改佢玩先囉.......
咁你本身架係乜電車先???
 樓主| orochichu 發表於 2007-12-6 12:17:31 | 只看該作者
TT01 =.=個底板好既唔係咁GOOD~~ 如果用2000蚊買新車有咩好介紹 成日見你地講TA05係咪真係咁好

原帖由 WallaceNg 於 2007-12-6 11:52 發表
飄移電車好玩好多,平的有tt01,貴d有yokomo的drift package, plus, master
WallaceNg 發表於 2007-12-6 12:21:45 | 只看該作者
原帖由 orochichu 於 2007-12-6 12:17 發表
TT01 =.=個底板好既唔係咁GOOD~~ 如果用2000蚊買新車有咩好介紹 成日見你地講TA05係咪真係咁好

飄移用ta05唔係咁好,tt01飄都好過佢,貴d咪買部drift plus or master,聽人講唔錯架
bcgg 發表於 2007-12-6 12:22:15 | 只看該作者
原帖由 orochichu 於 2007-12-6 12:14 發表
我係公司我唔記得咩型號哪   同左手邊個種車身差唔多 底板大小小

如果同左手邊個種車身(TAMIYA TA03R)差唔多,但底板又大小小,你不如影張相睇睇......
如果真係TA03,咁執執部車,買番D新波箱,加4條Drift呔.....咁就Drift得啦
bcgg 發表於 2007-12-6 12:27:05 | 只看該作者
原帖由 WallaceNg 於 2007-12-6 12:21 發表

飄移用ta05唔係咁好,tt01飄都好過佢,貴d咪買部drift plus or master,聽人講唔錯架

我反對...."飄移用ta05唔係咁好,tt01飄都好過佢", 依句好有爭論性..........
喺現實RC飄移唔係淨計車架....仲有電子裝備呢,Setting,手指呢,,,,,,,,
WallaceNg 發表於 2007-12-6 12:29:47 | 只看該作者
原帖由 bcgg 於 2007-12-6 12:27 發表

我反對...."飄移用ta05唔係咁好,tt01飄都好過佢", 依句好有爭論性..........
喺現實RC飄移唔係淨計車架....仲有電子裝備呢,Setting,手指呢,,,,,,,,

我都知,但係ta05出彎太柔,用黎飄移唔係咁好,玩touring就一定唔差
 樓主| orochichu 發表於 2007-12-6 12:47:21 | 只看該作者
*__*係哪就係TA03哪 咁講問馬打個D洗唔洗換個呢 仲有 有咩波箱換呢??THXTHX

原帖由 bcgg 於 2007-12-6 12:22 發表

如果同左手邊個種車身(TAMIYA TA03R)差唔多,但底板又大小小,你不如影張相睇睇......
如果真係TA03,咁執執部車,買番D新波箱,加4條Drift呔.....咁就Drift得啦
 樓主| orochichu 發表於 2007-12-6 12:49:37 | 只看該作者
咁請咩有冇你所話既drift plus or master, 既車 網屎比我去睇下呀
原帖由 WallaceNg 於 2007-12-6 12:21 發表

樓主| orochichu 發表於 2007-12-6 12:51:23 | 只看該作者
仲有想問下各位大大咩叫M車呢
penny. 發表於 2007-12-6 13:01:40 | 只看該作者
原帖由 WallaceNg 於 2007-12-6 12:29 發表

我都知,但係ta05出彎太柔,用黎飄移唔係咁好,玩touring就一定唔差

柔?即係點呀?請解釋!
我TT-01, TA05, Drift Package, Drift Master都玩過哂!
架架都飄到,其實對正常玩家計,TA05係最好控,最舒服!
亦有人用架TA05飄得好過Drift Plus!(真人真事!)
bcgg 發表於 2007-12-6 13:19:31 | 只看該作者
原帖由 WallaceNg 於 2007-12-6 12:29 發表

咁咪較緊小小皮帶,我D TA03出彎同直路都食住D TT01.....不過,係咪領教過D Yokomo 車
bcgg 發表於 2007-12-6 13:25:18 | 只看該作者
原帖由 orochichu 於 2007-12-6 12:47 發表
*__*係哪就係TA03哪 咁講問馬打個D洗唔洗換個呢 仲有 有咩波箱換呢??THXTHX

你不如影吓你架車,睇睇架車個狀態先....換波箱.....一來如果你玩番TA03 drift,買番兩三個波箱當Spare...二來換波箱係將你架TA03R 變做 TA03F,
咁玩DRIFT就好好多,波箱KWS 宏記有..$4X 左右....
bcgg 發表於 2007-12-6 13:28:29 | 只看該作者
原帖由 penny. 於 2007-12-6 13:01 發表

柔?即係點呀?請解釋!
我TT-01, TA05, Drift Package, Drift Master都玩過哂!
架架都飄到,其實對正常玩家計,TA05係最好控,最舒服!
亦有人用架TA05飄得好過Drift Plus!(真人真事!)

咁確實皮帶同直軸喺Drift 裡面係最多人爭論嘅........可能Wallace佢追求出入彎嗰種爆炸力啫
bcgg 發表於 2007-12-6 13:33:07 | 只看該作者
不過我自已覺得,用油車玩,個Feel喺最正,嗰D聲,嗰D煙,嗰種力量加埋車好重,Drift到.......
係夜晚冇得玩衰.....
penny. 發表於 2007-12-6 13:39:10 | 只看該作者
原帖由 bcgg 於 2007-12-6 13:33 發表
不過我自已覺得,用油車玩,個Feel喺最正,嗰D聲,嗰D煙,嗰種力量加埋車好重,Drift到.......
係夜晚冇得玩衰.....

睇左D油雞Drift 0既片,好正!!
應該勁去呔!
terence0103 發表於 2007-12-6 13:47:39 | 只看該作者
原帖由 penny. 於 2007/12/6 13:39 發表

睇左D油雞Drift 0既片,好正!!
應該勁去呔!

有冇link睇下丫penny哥?
penny. 發表於 2007-12-6 13:48:47 | 只看該作者