RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3252|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

12仔可能喺史上最強RC Design

anes 發表於 2007-8-13 13:26:39 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
抱歉使用了別人的帖子,但我覺得把它放在這裹會有更佳的回響。

http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=52648&extra=page%3D1
efour 發表於 2007-8-13 13:54:17 | 只看該作者
This is Mini Z not 1/12
 樓主| anes 發表於 2007-8-13 14:19:07 | 只看該作者
是的,是的。但我想話traditional 12仔的design己經入侵其它比例,even油車。
efour 發表於 2007-8-13 15:09:51 | 只看該作者
Yes, this is a good design, but doubt how to use the original PCB on this chassis.
And, the biggest problem is, this chassis is using "side by side" pack of AAA batt. so we have to do ironing job for the AAA batt. It's not so user friendly
 樓主| anes 發表於 2007-8-13 22:34:22 | 只看該作者
我其實其實並唔係想討論lay㗎車的design,我眞係眞係想講傳統12仔的design眞係好好,兜兜轉轉小改了廿年有多,居然可以有力在今時今日入侵其它scale的RC car,even油車(spada)。
可能如果細嗰時冇玩過ABC或AYK12仔的,好難睇會到!
 樓主| anes 發表於 2007-8-13 22:38:37 | 只看該作者
sorry,sorry,語氣重咗,又扮晒老餅咁,都係算把啦!
sfdo 發表於 2007-8-14 00:52:59 | 只看該作者
冇計啦,呢個設計係最簡潔,出力最直接...
(但我唔係太鐘意個尾齒輪好易食塵....)
byron.C 發表於 2007-8-14 13:56:00 | 只看該作者
越簡單越難玩得好...........所以都唔興了!

but 最近我想玩 12 仔呢!

之前一時衝動買了ae rc12l4
砌衰左.......依加要大執一番