RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1915|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

fw05t ????

傳說之jojo 發表於 2007-7-9 15:11:34 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我係新手黎嫁
岩岩買左嫁05  
我想知  05  最好要點改呀 ???
唔該
simonwang002 發表於 2007-7-9 15:20:45 | 只看該作者
頭單
玩熟左,,直頭換車!!!!!!
Neko 發表於 2007-7-9 15:30:22 | 只看該作者
sunnyshao007 發表於 2007-7-9 21:34:30 | 只看該作者
原帖由 傳說之jojo 於 2007-7-9 15:11 發表
我係新手黎嫁
岩岩買左嫁05  
我想知  05  最好要點改呀 ???
唔該

買多幾套tire 操車好過啦~
大改就無謂啦,side錢~
新手程度可改下racing油缸,kyosho攪牙避震(如果係fw-05t + 就唔駛改)
有錢既話就改用一d較快既servo(好似futaba既9451,9402等servo,有助控制)
engine,頭單向,萬向節個d唔駛改住~!(未有咁既必要)
玩車識多幾個friend,操好手車~
到時玩咩都得啦~
remarks:你好有禮貌~!
 樓主| 傳說之jojo 發表於 2007-7-9 23:19:44 | 只看該作者
原帖由 sunnyshao007 於 2007-7-9 21:34 發表

買多幾套tire 操車好過啦~
大改就無謂啦,side錢~
新手程度可改下racing油缸,kyosho攪牙避震(如果係fw-05t + 就唔駛改)
有錢既話就改用一d較快既servo(好似futaba既9451,9402等servo,有助控制)
engine,頭單 ...

我用緊 sanwa既rz   
s3003 真係好唔掂呀
RGM-111 發表於 2007-7-10 00:40:18 | 只看該作者
05 羅 來操車 ^_^不見意大改, 玩熟了, 睇你要求什麼 啦...
改個頭單...都可以玩下....
if 係 05T+  原裝 都ok 啦...係 要學sunny兄話齊 換過D 車太

Sanwa RZ 抵用 又好力
前我用緊 Sanwa VZ ,油門用緊隻古董702    so far so good...了解多D 咖車, find 一個你feel comfort 的setting 慢慢trin up 下自己 , 到 時先睇下 改車 定 玩 車車
 樓主| 傳說之jojo 發表於 2007-7-11 00:49:05 | 只看該作者
原帖由 RGM-111 於 2007-7-10 00:40 發表
05 羅 來操車 ^_^不見意大改, 玩熟了, 睇你要求什麼 啦...
改個頭單...都可以玩下....
if 係 05T+  原裝 都ok 啦...係 要學sunny兄話齊 換過D 車太

Sanwa RZ 抵用 又好力
前我用緊 Sanwa VZ ,油門用 ...

我都有換到頭單呀
換左之後嫁車好彎超多呀
RGM-111 發表於 2007-7-13 02:03:55 | 只看該作者
我都有換
Eric_116 發表於 2007-7-18 05:49:11 | 只看該作者
原帖由 傳說之jojo 於 2007-7-11 00:49 發表

我都有換到頭單呀
換左之後嫁車好彎超多呀

What is 頭單 ar can u post the picture ar Thank you