RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1559|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問s3零件

mom 發表於 2007-6-24 03:57:53 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
1我架s3撞爆左2樓板....我想問下如果換要幾多錢?
2同埋條喉要幾多錢...哥舊曲撞到變曬形= =副計係原裝計,請問有d咩岩用?
3請問有咩小改裝可以令到架車定d呀?

stanley_wwy 發表於 2007-6-24 09:34:34 | 只看該作者

回復 #1 mom 的帖子

Check pm
sunnyshao007 發表於 2007-6-24 23:14:18 | 只看該作者
原帖由 mom 於 2007-6-24 03:57 發表
1我架s3撞爆左2樓板....我想問下如果換要幾多錢?
2同埋條喉要幾多錢...哥舊曲撞到變曬形= =副計係原裝計,請問有d咩岩用?
3請問有咩小改裝可以令到架車定d呀?

架車定唔定係睇你點set
你set到前後180~190就死得啦!!!
我之前就行頭198尾199~
唔係話好靈/好鈍(用錯字)
你可以試下
改到佢定你諗都唔好諗(setting係第一)
 樓主| mom 發表於 2007-6-25 00:18:03 | 只看該作者
我都唔知點set,其實set車有d咩工具?
sunnyshao007 發表於 2007-6-25 17:29:22 | 只看該作者
hudy個套set車kit~!!!
要架車行得好就唔只要間尺卡尺個d
仲要一套set車kit(想玩得好就買啦)
 樓主| mom 發表於 2007-7-2 04:47:25 | 只看該作者
有無個樣睇下呀= =
 樓主| mom 發表於 2007-7-2 04:47:58 | 只看該作者
買套set車kit要幾多錢嫁???
sunnyshao007 發表於 2007-7-2 09:08:49 | 只看該作者
二千幾度啦~
基本上你架車落地一次,
有撞到野d setting就會唔同!!!( eg . camber......)
我都係問我d friend借~(冇錢買)

散買就買:downstop尺,downstop個兩塊鐵,
             camber尺,toe in out 尺(一塊板),一塊平既板(d人會用牙膠力膠板)
             車身高尺,set車tire
應該差唔多啦(最基本既野)