RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1815|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

發射電問題

taky 發表於 2007-6-23 00:17:41 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我個發射電唔知點解成日都charge唔爆...
最高charge到12v....正常要charge到幾多v架??
有時玩到得11v想charge又charge唔到放電又唔知得唔得.......
發射電可唔可以放電架....?
唔該各brother幫幫我.........

kaho0338 發表於 2007-6-23 00:31:21 | 只看該作者
12v 差不多la....去到9.6v 都未洗差la...你試下用AA, 差爆都係10.x V 咋
我3pk + m11 去到9.6, 9.3 都未響話冇電

li-po 唔洗放電都得啦, lipo 不適當放電會放死舊電.
btw, e舊最多可差到12.x -13v

zoozoo 發表於 2007-6-23 09:12:53 | 只看該作者
ipo 正常充满系12.4V,差果0.4V无所谓啦,不过锂电真系几方便自放电好低,放佐三个星期都电压唔觉得有降,又轻D
pat1111 發表於 2007-6-23 09:45:53 | 只看該作者
你用咩差機?

如果你用鋰電差機,可差到12.6v .
Li-Po電不用放電.
你排2500mah li-po 應該用到12-14個鍾.
 樓主| taky 發表於 2007-6-24 10:23:17 | 只看該作者
我用apex 呢部.......
唔知得唔得呢???????
謝謝.....
devilstar 發表於 2007-6-24 19:09:42 | 只看該作者
ming0916 發表於 2007-6-24 19:15:48 | 只看該作者
原帖由 devilstar 於 2007-6-24 19:09 發表

死梗

登錄/註冊後可看大圖

死就唔會死緊既 因為佢呢排電個官網都話可以唔用鋰電差機黎差既
不過用呢d叉機會差唔足者
http://www.intellect-asia.net/
courel500 發表於 2007-6-24 19:16:14 | 只看該作者
買部只 for Lipo 電用既叉機都係 $100