RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1372|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想問問曲既尺寸問題

傳說之jojo 發表於 2007-6-19 21:58:51 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
係唔係唔同牌子既曲,出pipe果面果個口既size都唔同ga? (用彈弓果喉碼果d)
例如~用hec pipe,用唔用到jpl既曲呢?? (用彈弓果喉碼果d)

thx~~
dio0222 發表於 2007-6-19 22:14:26 | 只看該作者
原帖由 傳說之jojo 於 2007-6-19 21:58 發表
係唔係唔同牌子既曲,出pipe果面果個口既size都唔同ga? (用彈弓果喉碼果d)
例如~用hec pipe,用唔用到jpl既曲呢?? (用彈弓果喉碼果d)

thx~~

通常好多都相同既 係尺寸唔同姐((FOR EXP 5MM 5.2MM,6MM ETC..........)
~出前一丁~ 發表於 2007-6-19 22:28:15 | 只看該作者
HEC新款曲批接口比一般大......
KHHLIU 發表於 2007-6-19 22:34:44 | 只看該作者

回復 #1 傳說之jojo 的帖子

如表面是手工拋光的HEC和JPL可通用!
HEC另一款表面鍍鉻的口徑較大不能通用!
 樓主| 傳說之jojo 發表於 2007-6-19 23:24:18 | 只看該作者
原帖由 ~出前一丁~ 於 2007-6-19 22:28 發表
HEC新款曲批接口比一般大......

比你發現左我用新果隻hec喉tim...

我本身用緊05t原裝engine...
驚住第日換d好少少既engine既時候hec無晒果隻曲ma....
所以問定先lo~~~
~出前一丁~ 發表於 2007-6-19 23:33:34 | 只看該作者
原帖由 傳說之jojo 於 2007-6-19 23:24 發表

比你發現左我用新果隻hec喉tim...

我本身用緊05t原裝engine...
驚住第日換d好少少既engine既時候hec無晒果隻曲ma....
所以問定先lo~~~

你係邊個??
 樓主| 傳說之jojo 發表於 2007-6-19 23:39:47 | 只看該作者
原帖由 ~出前一丁~ 於 2007-6-19 23:33 發表

你係邊個??

"烈火之魂"呀~個a/c本身我表弟ga ma...佢要攞反個a/c...咁我咪開過個lo