RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: dio0222
打印 上一主題 下一主題
收起左側

V1s3應該改咩先???

stanley_wwy 發表於 2007-6-2 22:31:38 | 只看該作者
十六夜兄....借問聲條shaft係撞r 同係自己唔襟行到r 架?

我都有諗過換.....

另外3racing 隻一波牙好好用呀?

thanks.  

原帖由 十六夜 於 2007-6-2 20:52 發表
孖速軸一定要改....唔係真係好易r左都唔知....係咁掃61T齒= =我中左招
stanley_wwy 發表於 2007-6-2 22:37:45 | 只看該作者
最後$500 放左?

原帖由 sunnyshao007 於 2007-6-2 22:29 發表
tomorrow交收!!!
sunnyshao007 發表於 2007-6-2 22:52:47 | 只看該作者
冇錯...係400
十六夜 發表於 2007-6-2 22:59:48 | 只看該作者
原帖由 stanley_wwy 於 2007-6-2 22:31 發表
十六夜兄....借問聲條shaft係撞r 同係自己唔襟行到r 架?

我都有諗過換.....

另外3racing 隻一波牙好好用呀?

thanks.  

係戈時裝engine戈時無加eng座所以有時宜左位都唔知...行到R左都唔知....
3 Racing出戈隻61t大減齒好順...換左都未掃個,,,好似20~25蚊...
stanley_wwy 發表於 2007-6-3 00:01:05 | 只看該作者

回復 #24 十六夜 的帖子

試下先....thanks   
sunnyshao007 發表於 2007-6-3 13:00:23 | 只看該作者
原帖由 stanley_wwy 於 2007-6-2 21:50 發表
人家考慮得s3.....就梗係新手啦.....

racing油缸, sp chasis 果d野(但係kysho cup 個chasis 都係option 野黎架喎, sp main chasis vzw108).......暫時都唔大用......

買車係咁架啦......貴幾百又好少少.... ...

個結構唔係差唔多咩~
你睇下啦!!!(我講緊個結構呀)
佢塊chassis點會係option野呀!!!
你睇下塊chassis既形狀先啦!!!(都唔係sp chassis)
佢個塊只不過係用17s既tianium chassis ja(塊chassis既形狀都唔同sp個塊)
sunnyshao007 發表於 2007-6-3 13:08:35 | 只看該作者
原帖由 stanley_wwy 於 2007-6-2 21:50 發表
人家考慮得s3.....就梗係新手啦.....

racing油缸, sp chasis 果d野(但係kysho cup 個chasis 都係option 野黎架喎, sp main chasis vzw108).......暫時都唔大用......

買車係咁架啦......貴幾百又好少少.... ...

v-one rrr 同樣地都可以俾新手玩,(唔得架)
玩3r反而仲更易上手(我以前玩05t個陣,有個高手借左佢架3r俾我玩下~!!!(唔係2r))
因為架車d野已經係最好/好過05t
你唔一定玩副sirio,nova個d快既engine,
好似我咁諗住買os 12tg~!!!(操車ja ma,咁快想tot車咩)
曲喉pipe,engine 話左冇,
玩唔玩3r就你決定!!!
(講明先,以上既野都我既主見)
我地唔好再係度辯論啦!!!(唔好唔夠你玩)
不如幫下樓主好過啦!!!
diablo 發表於 2007-6-3 17:32:19 | 只看該作者
How much is s3 kyosho cup edition now?
十六夜 發表於 2007-6-3 17:35:09 | 只看該作者
s3 kyosho cup edition or s3 kyosho cup edition2
diablo 發表於 2007-6-3 18:19:44 | 只看該作者
there is edition and edition 2?  I didn't know.  edition2 is newer and how much?
sunnyshao007 發表於 2007-6-3 19:24:01 | 只看該作者
edition 1 : 2000~(2000頭)
edition 2 :2500~
十六夜 發表於 2007-6-3 19:36:42 | 只看該作者
sunny兄做咩賣曬d車同 start box?????想換車丫????
diablo 發表於 2007-6-3 19:43:50 | 只看該作者
edition2 $2500 need no more must have hopup?
sunnyshao007 發表於 2007-6-3 19:47:03 | 只看該作者
edition 2 仲未改到100%!!!
我換v-one rrr wc evo~!
十六夜 發表於 2007-6-3 19:58:04 | 只看該作者
RRR wc evo車價幾多丫,,,,,搞到我想換車...
sunnyshao007 發表於 2007-6-3 20:02:07 | 只看該作者
你唔好換啦!!!
好好地咁玩s3就算啦~!!!
我係因為想操好手車鬥kyosho杯先買,
好想快d操車and鬥r class (冇左s class 呀!!!)
s3都係一架唔錯既車,
可以話係入門~中class 車手之選~!!!
sunnyshao007 發表於 2007-6-3 20:05:04 | 只看該作者
最緊要你識點set and make 架車正正形形,
唔好行出去就甩野/最基本既直線都行唔到!!!
option野買唔買都冇所謂!!!
最緊要架車冇問題!!!
我以前玩車都係馬馬虎虎,
但係經過思考and高手既教導後,
諗清楚我想點玩車!!!
~出前一丁~ 發表於 2007-6-3 20:31:53 | 只看該作者
鬥京商杯???儲定錢買計先啦你....
sunnyshao007 發表於 2007-6-3 20:44:53 | 只看該作者
諗住買os 12tg~(只係操車)
later要鬥個陣先差唔多買os 12tz 3-port~!!!
出前一丁,副12tg好唔好行架?
 樓主| dio0222 發表於 2007-6-3 20:59:44 | 只看該作者
原帖由 Eddie168 於 2007-6-2 20:28 發表
較牙避震唔係跟車ga mei?

唔係家 我架係普通板黎家咋!