RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4043|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[技術問題] efuel 30A牛問題

kaihungcheung 發表於 2015-6-1 13:05:54 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
Hi,

用efuel 30A牛, 加SKYRC T6200充電器, 但最近充電時充電器一直顯示DC電壓過高, 已試過把efuel電壓轉到11V都是同樣情況, 已用另一台T6200測試, 証實是隻牛牛問題, 想請教這情況問題出在那的, 可以維修嗎? 有沒有師兄預過同樣情況指教一下
kkchung 發表於 2015-6-2 01:47:25 來自手機 | 只看該作者
兄 電話或 Emal 給他們,看看什樣按地址寄回他們保修。

http://www.skyrc.com/index.php?route=information/companyinfo
 樓主| kaihungcheung 發表於 2015-6-2 15:04:46 | 只看該作者
kkchung 發表於 2015-6-2 01:47
兄 電話或 Emal 給他們,看看什樣按地址寄回他們保修。

http://www.skyrc.com/index.php?route=informatio ...

已SEND MAIL, 等他回覆, Thanks 師兄
hoyinyin624 發表於 2015-6-2 18:25:13 來自手機 | 只看該作者
kaihungcheung 發表於 2015-6-2 15:04
已SEND MAIL, 等他回覆, Thanks 師兄

師兄我有同你一模一樣問題,我託住大陸嘅朋友帶番去大陸寄去廠!呢款30a火牛聽講会易發生故障!我部机大約維修兩星期已順丰寄番俾我!有朋友託kws 啲鋪攞去兩個月都仲未見影
 樓主| kaihungcheung 發表於 2015-6-2 22:09:30 | 只看該作者
hoyinyin624 發表於 2015-6-2 18:25
師兄我有同你一模一樣問題,我託住大陸嘅朋友帶番去大陸寄去廠!呢款30a火牛聽講会易發生故障!我部机大 ...

攞去維修價用要多少的,咁佢地話係壞咩?
hoyinyin624 發表於 2015-6-3 01:41:51 來自手機 | 只看該作者
kaihungcheung 發表於 2015-6-2 22:09

無講壞咩,費用只喺收運費!我諗你如果俾模型鋪代交会收你50~100服務費
hoyinyin624 發表於 2015-9-20 22:49:02 來自手機 | 只看該作者
kaihungcheung 發表於 2015-6-2 22:09

師兄你隻牛整番未,依家我隻牛又dc电壓過高其實我都好少用都唔知咩原因会电壓高
vones 發表於 2015-9-21 12:16:05 | 只看該作者
其實啲12V火牛,淘宝一隻20, 30A都是港元一百塊左右,用了這么多年,都未試過有問題。不過有品牌的RC 火牛,外型就比較美观。
 樓主| kaihungcheung 發表於 2015-9-22 03:45:58 | 只看該作者
hoyinyin624 發表於 2015-9-20 22:49
師兄你隻牛整番未,依家我隻牛又dc电壓過高其實我都好少用都唔知咩原因会电壓高 ...

已經搞掂了,一星期左右就寄回來,不過要自行上太陸寄順豐火牛不能寄,致於壞咩冇講
chiuxxc 發表於 2015-9-22 16:46:38 | 只看該作者
kaihungcheung 發表於 2015-9-22 03:45
已經搞掂了,一星期左右就寄回來,不過要自行上太陸寄順豐火牛不能寄,致於壞咩冇講
...

正正就是買大陸品牌的煩腦!電器不能速遞上大陸整,我試過隻好盈v.3.1壞順豐一見到即時話唔收
 樓主| kaihungcheung 發表於 2015-9-25 14:39:00 | 只看該作者
chiuxxc 發表於 2015-9-22 16:46
正正就是買大陸品牌的煩腦!電器不能速遞上大陸整,我試過隻好盈v.3.1壞順豐一見到即時話唔收
...

都係托朋友上去時順便幫忙寄, 唔係就只可以靠模型舖或且拼一拼包係個盒度唔好寫係火牛類除便寫d落得既野, 好似淘寶買鋰電都唔會寫鋰電, 寫膠件之類先會幫佢地出貨0.0
ckcgary 發表於 2015-9-25 15:18:21 | 只看該作者
chiuxxc 發表於 2015-9-22 16:46
...

有速遞肯寄,但收費高,一隻電變都要 $70 左右。

brianych 發表於 2015-9-25 15:43:12 來自手機 | 只看該作者
我啲朋友用香港郵政寄返上大陸好盈,廿幾蚊,寫物品係......玩具
500EVO 發表於 2015-9-25 16:23:38 | 只看該作者
最好方法是上深圳順豐寄,修好叫好盈寄回深圳順豐自己去收,來回吾洗20人仔,吾洗1星期修好取回.
500EVO 發表於 2015-9-25 16:27:43 | 只看該作者
你寫埋EMAIL地址,好盈會通知你檢查報告,修好都會通知你收貨,真正服務周到,支持好盈.