RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3211|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

250 機架選擇

oemlee 發表於 2015-2-24 14:12:49 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有冇師兄用過呢款機架? 感覺如何? 小弟想搵一d功能 or support 得好d既機架~定還是用最大路既Kim240 V2 好?
isaac006 發表於 2015-2-24 14:22:31 來自手機 | 只看該作者

qav250冇得輸 ,我玩咗兩個幾月,炒過都有幾百次,都係只係有皮外傷。不過見好多人都玩kim240,應該都幾好,只不過我個人覺得 carbon fiber會硬過 fiber glass姐,同埋qav250平好多

(我隻野飛到連"12.9級強度"既M3螺絲都彎埋,個機架都未有事,我都唔知點解可以咁)
solaris8x86 發表於 2015-2-24 14:34:56 | 只看該作者
Good!!!
 樓主| oemlee 發表於 2015-2-24 14:42:36 | 只看該作者
isaac006 發表於 2015-2-24 14:22
qav250冇得輸 ,我玩咗兩個幾月,炒過都有幾百次,都係只係有皮外傷。不過見好多人都玩kim240,應該都 ...

Kim 240 底板連集線板其實係幾好~之前去hobbyking 睇到有款 Dart 250 覺得好正,可惜佢唔係碳纖維
所以係淘寶睇左好耐, 有冇d 機架可以收得d 線好d , 裝置設備又可以靚仔dd
isaac006 發表於 2015-2-24 15:26:00 | 只看該作者
oemlee 發表於 2015-2-24 14:42
Kim 240 底板連集線板其實係幾好~之前去hobbyking 睇到有款 Dart 250 覺得好正,可惜佢唔係碳纖維
所以係 ...

其實qav250都有集線底板,叫做overcraft pdb,不過唔知邊度買
 樓主| oemlee 發表於 2015-2-24 15:52:59 | 只看該作者
isaac006 發表於 2015-2-24 15:26
其實qav250都有集線底板,叫做overcraft pdb,不過唔知邊度買

師兄~你包住電變同集線板個D係邊到買~
Dart250 我真係好想試~但佢唔係碳纖維驚好易爆~上網睇都好易炸 佢得1mm 厚板

而呢隻250 我見佢都做得好多仔細位比你固定野~好似唔錯! 機底又加厚比你放電變,係冇add 埋集線板姐
但隻Dart250 又好靚仔.....有冇其他意見

jackyjacky 發表於 2015-2-24 16:03:08 | 只看該作者
呢件好用, 同 CC3D 一樣孔,又有開關, 可以關燈,可以關圖傳

登錄/註冊後可看大圖

isaac006 發表於 2015-2-24 16:21:47 | 只看該作者
oemlee 發表於 2015-2-24 15:52
師兄~你包住電變同集線板個D係邊到買~
Dart250 我真係好想試~但佢唔係碳纖維驚好易爆~上網睇都好易炸 佢 ...

上淘寶搵"纖維膠"就有架啦

隻Dart250如果得1mm厚又真係差咗啲喎

其實你一開始問嗰隻都幾好既,不過我覺得佢整到個mobius位咁出,炒機咪佢死先?!?

樓主| oemlee 發表於 2015-2-24 17:41:46 | 只看該作者
isaac006 發表於 2015-2-24 16:21
上淘寶搵"纖維膠"就有架啦

隻Dart250如果得1mm厚又真係差咗啲喎

哈哈~我都唸緊同一問題..點解要做到咁出~可能係唔想個鏡影到d槳掛?!
我唸住裝 Mobius cam 接圖傳算 之前睇過個post 講個Mobius cam 放入機身會穩定機身d, 所以都應該唔怕既~