RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2384|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手玩車一問

vince523hk 發表於 2015-1-5 16:26:13 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位好呀~ 我之前買左部SCX10 AX90035 RTR, 由於係第一次玩遙控車, 對遙控車既知識係0...=.=...平時只係行山時玩下架車...

見到你地出去玩D相好正, 所以都想改下架車, 唔知大家可唔可以俾D意見?

• 架rtr要換/整D咩先可以防水?
  • 如果想加車頭燈D燈有冇咩spec?
  • 如果想將架車噴做第二隻色係咪要整走原本隻色先(原本係白色)? 洗唔洗用砂紙磨?
  • 你地D人仔好型, 係邊度買?

希望大家指教指教
Evo露筍 發表於 2015-1-5 18:14:41 | 只看該作者

1. 換防水電變, SERVO
2. 買燈組搞掂
3. 洗到手軟效果未必好, 或直接面層噴油, 或索性買個殼
4. 淘寶幫到你~~
German 發表於 2015-1-5 20:04:58 來自手機 | 只看該作者
Evo露筍 發表於 2015-1-5 18:14
1. 換防水電變, SERVO
2. 買燈組搞掂
3. 洗到手軟效果未必好, 或直接面層噴油, 或索性買個殼

1,仲有個接收,可能搵個0.03或者氣球入起佢,記住綁好個口
sum306gti 發表於 2015-1-5 22:09:35 | 只看該作者
German 發表於 2015-1-5 20:04
1,仲有個接收,可能搵個0.03或者氣球入起佢,記住綁好個口

0.03一定要全新
Evo露筍 發表於 2015-1-6 09:31:47 | 只看該作者

用過O既有味道D~~~架車都快幾匹架~~
lova 發表於 2015-1-6 18:03:35 | 只看該作者
入套做防水哩家野官網有教.  
 樓主| vince523hk 發表於 2015-1-7 09:43:35 | 只看該作者
一物二用咁環保, 睇尼真係要試試 XD

如果玩埋燈係咪要換另一種遙控先控制到開關燈?
lova 發表於 2015-1-8 10:02:51 | 只看該作者
vince523hk 發表於 2015-1-7 09:43
一物二用咁環保, 睇尼真係要試試 XD

如果玩埋燈係咪要換另一種遙控先控制到開關燈?

原裝RTR 個控得2CHANNEL...
 樓主| vince523hk 發表於 2015-1-9 00:26:07 | 只看該作者
通常你地買野會係TB? RCmart? 定街鋪買?
防水servo同防水電變有冇咩牌子同型號推介?
German 發表於 2015-1-9 01:17:53 來自手機 | 只看該作者
vince523hk 發表於 2015-1-9 00:26
通常你地買野會係TB? RCmart? 定街鋪買?
防水servo同防水電變有冇咩牌子同型號推介?
...

普通濕碎野淘寶啦,方便又平,電呀果D貴野就落車街,RCMART有時特價有唔少正野