RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1587|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手買車

Bryant_chong 發表於 2014-11-9 14:52:48 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

請問咁多位有無試過買MINI Z ready set 後都未玩過就玩唔到,原因係左右轉向OK但前後一D反應到無,小弟架車係廣華街買,第二日馬上攞返去了解仲俾個老闆串話我整亂左個SETTING,不過點講都好,佢話要攞上廠攪都最後連單都無張,話整好電話通知咁唯有等啦.
有無師兄知道一般要整幾耐左右?新車買返黎無得玩真係唔開心.
謝謝各位!
r470620 發表於 2014-11-9 15:24:40 來自手機 | 只看該作者
我港rc界,你永遠no say,想試都要你比咗錢先比你試,你唯一選擇就係買與唔買,你想玩,就要接受呢個遊戲規則。
lung14682 發表於 2014-11-9 15:57:43 來自手機 | 只看該作者
咁無良,就算你真係亂咁整個setting ,如果你無拆開D控,車仔電路板,根本無可能整壞㗎喎!!
 樓主| Bryant_chong 發表於 2014-11-9 16:15:58 | 只看該作者
同意師兄講法,買貨俾錢先我OK,例如買電話都係俾錢先我同意.  不講若果俾左錢之後貨不對辦甚至乎可以講係壞咁同將問題賴落去消費者身上就好似有點兒那個.
不過點都好俾得錢就梗係想快D話啦,請問有無師有呢D經驗一般維修時間要幾耐,拜託!
YOYOYO123 發表於 2014-11-9 16:26:13 | 只看該作者
Bryant_chong 發表於 2014-11-9 16:15
同意師兄講法,買貨俾錢先我OK,例如買電話都係俾錢先我同意.  不講若果俾左錢之後貨不對辦甚至乎可以講係壞 ...

師兄, 係咪響 "好快" 果間買
 樓主| Bryant_chong 發表於 2014-11-9 16:34:31 | 只看該作者
邊間就暫時唔好講啦! 等有結果後再同大家分享啦,或者間舖頭真係有幫手做緊嘢呢
YOYOYO123 發表於 2014-11-9 16:42:30 | 只看該作者
Bryant_chong 發表於 2014-11-9 16:34
邊間就暫時唔好講啦! 等有結果後再同大家分享啦,或者間舖頭真係有幫手做緊嘢呢 ...

其實都估到~~
不過你果個問題 應該係 好易解決,, 之前果個FD 買左套 MR-03 SPORTS 轉向有問題,, 轉唔到右,, 之後比我整返~~

如果真係車有問題,, SEND 返.... 廠... 日本.... 個幾兩個月吧,,
gyhk2014 發表於 2014-11-9 21:02:10 | 只看該作者
其實都真係有趣, 平時買電子野, 梗要有張單作為保障, 但在廣華街買搖控玩意, 從來都無拿單呢種習慣.
YOYOYO123 發表於 2014-11-9 21:30:18 | 只看該作者
gyhk2014 發表於 2014-11-9 21:02
其實都真係有趣, 平時買電子野, 梗要有張單作為保障, 但在廣華街買搖控玩意, 從來都無拿單呢種習慣. ...

因為 基本上車仔零件都係機械零件,最多爛唔會壞,電子野就難講d,不過都好少壞,同埋如果真係有問題拎返去都唔會問你攞單,形式上同真車車房差唔多,反正都係香港冇代理維修,唔同你買電器,所以有咩都係send返廠搞。
ASKA1026yee 發表於 2014-11-10 03:38:32 | 只看該作者
YOYOYO123 發表於 2014-11-9 21:30
因為 基本上車仔零件都係機械零件,最多爛唔會壞,電子野就難講d,不過都好少壞,同埋如果真係有問題拎返 ...

應同