RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1826|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請教AWD 係咪用唔到102MM 殼?

tempo3010 發表於 2014-11-1 18:47:55 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位師兄我見787b, 962c, sauber c9 果d 殼係102mm 前narrow 後wide
如果用3racing 隻102mm extension kit 可唔可以加長wheelbase 到102mm?
http://www.3racing-parts.com/shop/miniz-awd-chassis-plastic-extension-mount-98-102mm-for-kyosho-miniz-awd-3racing-awd34-p-10002206.html
有無師兄有成功例子?

另問ma020 係咪玩到90, 94, 98MM 既前N後N, 前N後W?
thx

jr-rc1988 發表於 2014-11-1 18:55:48 | 只看該作者
Ma020有隻r8set 係連020車身既, r8 wheel base好似係98mm,  而且跟車係前N後W的.
 樓主| tempo3010 發表於 2014-11-1 19:00:19 | 只看該作者
希望師兄唔好怪我問題低能
1. 小弟望過個manual 好似前無得較n w, 不過尾可以較n w, 有無錯?

2. 用3racing 果set 野可否用102mm 殼?

thx a lot
wing1203 發表於 2014-11-1 19:03:29 | 只看該作者
tempo3010 發表於 2014-11-1 19:00
1. 小弟望過個manual 好似前無得較n w, 不過尾可以較n w, 有無錯?

就算俾你整到102mm,但都會頂車殼,冇可能裝到
jr-rc1988 發表於 2014-11-1 19:10:17 | 只看該作者
tempo3010 發表於 2014-11-1 19:00

前後都有組件可設定為N或W的.
我所舉r8既例子, 佢設定係前W底盤和後W尾搖脾. 但呤和呔既設置就前N後W.
您睇邊本manual?
 樓主| tempo3010 發表於 2014-11-1 19:14:46 | 只看該作者
wing1203 發表於 2014-11-1 19:03
就算俾你整到102mm,但都會頂車殼,冇可能裝到

唔該晒師兄解答, 係咪避震果度頂到?
玩唔到102mm 好可惜, d 殼好正好吸引
 樓主| tempo3010 發表於 2014-11-1 19:15:54 | 只看該作者
jr-rc1988 發表於 2014-11-1 19:10
前後都有組件可設定為N或W的.
我所舉r8既例子, 佢設定係前W底盤和後W尾搖脾. 但呤和呔既設置就前N後W.
您 ...

明白感謝解答
我係睇呢個
http://www.kyosho.com/jpn/support/instructionmanual/mini-z/pdf/MA020-T11_IM.pdf

YOYOYO123 發表於 2014-11-1 19:25:21 | 只看該作者

安唔到102 ??係咪真
jr-rc1988 發表於 2014-11-1 19:29:44 | 只看該作者
tempo3010 發表於 2014-11-1 19:15
明白感謝解答
我係睇呢個
http://www.kyosho.com/jpn/support/instructionmanual/mini-z/pdf/MA020-T11_I ...

您睇69頁頂有寫要點做.不過唔太詳細.
 樓主| tempo3010 發表於 2014-11-2 19:06:22 | 只看該作者
jr-rc1988 發表於 2014-11-1 19:29
您睇69頁頂有寫要點做.不過唔太詳細.

thx for answering!