RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: carven.chow
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Mini-Z 新場初體驗!

cptkirk9 發表於 2014-6-4 14:07:16 來自手機 | 只看該作者

牛皮燈籠!
 樓主| carven.chow 發表於 2014-6-4 14:17:22 | 只看該作者
mary123 發表於 2014-6-4 14:00
唔通X 場真是沒有人才玩四驅?沒有回人可回答我的問題 .

師兄,小弟只是去介紹一下有一個場地玩Mini-Z的,玩遙控車不嬲都係個人喜好,你喜歡玩兩驅就兩驅,F1就F1, Mini-Z Buggy就玩Mini-Z Buggy,

不要作無謂的回帖,大家玩車也要求開心,希望師兄你都係.

多謝合作
mary123 發表於 2014-6-4 14:25:57 | 只看該作者
carven.chow 發表於 2014-6-4 14:17
師兄,小弟只是去介紹一下有一個場地玩Mini-Z的,玩遙控車不嬲都係個人喜好,你喜歡玩兩驅就兩驅, ...

小朋友 , 你想得非常簡單, 如果個個人好似你想, 這樣就世界和平,
一架車仔, 古唔到有好多大頭彿出來.

我不是針對任何人或車場, 但只是想反影意見 , 你看下, 反影意見D人都不明白.
還在玩下又吹水.
多謝合作 !!
mary123 發表於 2014-6-4 14:28:10 | 只看該作者

請回答到我的問題先叫人??? 請請 , 別離提.
bumper 發表於 2014-6-4 15:30:30 | 只看該作者

有D人係咁㗎啦,算數把啦,
自己唔識set就賴地硬,
呢D高手去到邊反到邊,
反得咁過引咪由佢囉
cptkirk9 發表於 2014-6-4 16:43:53 來自手機 | 只看該作者
其實呢個post都有人答咗佢四驅無反車,但係佢都重係要人答佢喎!好簡單, 佢反車嘅問題就只有佢自己先可以解答
checkie 發表於 2014-6-4 22:43:51 | 只看該作者
路過望下,竟然見到咁既傻佬,真係大開眼界,俾著我真係答佢都覺得自己ON九,佢千奇唔好去我玩嗰個場添呀,我真係怕我忍唔住添呀
Wayne~~ 發表於 2014-6-4 23:36:13 | 只看該作者
我望過下佢講乜四驅最大缸點,我唔知佢嗡乜 9,認為係佢傻的.
人地  set 到四驅唔返佢係咪食左架車佢呢?!
佢千奇唔好去我玩嗰個場添呀,我真係怕我忍唔住添呀 X 2
cptkirk9 發表於 2014-6-5 00:42:46 來自手機 | 只看該作者

我估嗰位仁兄可能打錯咗個"缸"字, 其實係"肛"至啱。改返呢個字之後咁全句就易明好多, 佢其實係揾緊位等人爆*
cptkirk9 發表於 2014-6-5 00:53:20 | 只看該作者
mary123 發表於 2014-6-4 14:00
唔通X 場真是沒有人才玩四驅?沒有回人可回答我的問題 .

睇漏咗添, 唔怪得知無人覆你, 因為我地多數都係"漢人", "回人"呢啲少數族裔係無的.
dick8746 發表於 2014-6-6 01:46:38 來自手機 | 只看該作者
本人新仔一名,想玩mini-z,請問點入會?m場玩過一兩次,但因為手車屎成日攪到c兄D4wd級4,唔係幾好意思,呢個場會唔會唔歡迎嫁,但我玩dnano好勁攞過第三名
Sakurayin 發表於 2014-6-6 02:33:13 | 只看該作者
今日買左車準備入坑
feihung 發表於 2014-6-6 11:02:17 | 只看該作者
cptkirk9 發表於 2014-6-5 00:53
睇漏咗添, 唔怪得知無人覆你, 因為我地多數都係"漢人", "回人"呢啲少數族裔係無的.  ...

寫錯個回字,理應是個西字
kevt2005 發表於 2014-6-7 11:57:15 | 只看該作者
The track welcomes visitors on every Wed night and Sat afternoon.
http://rcphk.wordpress.com/the-t ... %E8%B3%87%E6%96%99/
AFminiz1 發表於 2014-6-7 23:44:16 | 只看該作者
今天去參觀,見有位師兄玩awd020 ,重要改了無刷,又快又吾cup車,其實cup吾cup 車,看你點set 和點玩姐!
kevt2005 發表於 2014-6-8 00:04:14 | 只看該作者
AFminiz1 發表於 2014-6-7 23:44
今天去參觀,見有位師兄玩awd020 ,重要改了無刷,又快又吾cup車,其實cup吾cup 車,看你點set 和點玩姐! ...

That AWD is really fast!!!

OoCIRCUSoO 發表於 2014-6-8 01:32:06 | 只看該作者
今天去參觀,見有位師兄玩awd020 ,重要改了無刷,又快又吾cup車,其實cup吾cup 車,看你點set 和點玩姐! ...

我都見到....快到O嘴....
882288 發表於 2014-6-17 09:05:33 | 只看該作者

請問X 場真是玩不到四驅車?
多謝合作!
ZeroKwok 發表於 2014-6-18 11:28:04 | 只看該作者
882288 發表於 2014-6-17 09:05
請問X 場真是玩不到四驅車?
多謝合作!

其實問題的答案很簡單, 不用執著問吧!大家先睇下個車場的track是那間公司的出品, 大家應該都知道是Kyosho京商出品吧!若是京商出品, 他們是出Mini-Z的始祖, 他們會出產自己的賽道, 而不能給自己的車使用嗎?!答案大家都知道了吧!

另外, cup唔cup車?!真係好睇自己點去設定部車吧!而轉彎唔收油或落brake, 90°彎喎?!咩車都cup啦死啦?!畀架真車法拉利你去開到200km/h, 唔落brake轉90°彎, 你話cup唔cup死呢?
882288 發表於 2014-6-18 13:12:40 | 只看該作者

SORRY .請不要介意, 我不針對你, 你說是對一半,
我想你不知mini-z AWD 問題的最终在邊度,
你好小在這個埸玩, 如果好易玩, 就差不多全部人玩MR-03 , 好小好小人玩MINI-Z AWD ??
如果有人玩到快車, 都是一兩排電就要番去修理 . 如何再玩下去.
多謝合作 .不要介意.