RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2300|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

TT01M新手一問

ray320 發表於 2013-12-23 16:44:40 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
大家好,各位師兄!!
                   我是一名新手,剛剛買咗部TT01M,想請教各師兄,應該選購邊款遙控、電變及摩打呢?價錢一般就得
       唔該哂Thanks
kevin-ysl 發表於 2013-12-23 17:52:29 | 只看該作者
CASE唔同...本質差唔多~~~
http://rc-evo.com/xbbs/thread-282401-2-5.html
 樓主| ray320 發表於 2013-12-23 18:23:52 | 只看該作者
kevin-ysl 發表於 2013-12-23 17:52
CASE唔同...本質差唔多~~~
http://rc-evo.com/xbbs/thread-282401-2-5.html

Thanks師兄!!
kotaro2872 發表於 2013-12-23 18:25:30 來自手機 | 只看該作者
師兄系咪本身已經有架tt01系手???
 樓主| ray320 發表於 2013-12-23 22:13:30 | 只看該作者
kotaro2872 發表於 2013-12-23 18:25
師兄系咪本身已經有架tt01系手???

係丫,師兄。所有都係用星星嘢。所以架m就想用其他牌子嘢Thanks
hanswong 發表於 2014-2-11 21:16:42 | 只看該作者
我都係剛玩半年多既人, 有D路係走錯左, 所以可以俾少少我既經驗, 你如果真係想玩就認真買架好既車架+電子零件,
1. 你可以留意二手區內既T4,D06之類同級, 一放落去就跑得到既, 大概$1200-1500之間.
2. 電變你可以先買SP 35A(但最好都係買HW v2.1 120A, 好似係6xx定7xx, RC Hobby一樓有), 摩打可以SP 10.5 - 13.5(SP夠平, 你唔好去黑店買就OK, 車中X就二百尾近三百, 呢個係上年12月既價, 而家可能有變)
3. Servo唔可以慳, 一定要1251或以上級數, 價錢$350-$380唔差得遠.
4. 控最好唔好慳, 買GT3B/C睇人品, 有朋友試過失控爆車, 我個支正常但手感麻麻, 建議二手一支4PL/MT4/4PLS連單接收 $700-1100之間, 但二手有一定風險, 又係要睇你運氣/人品, 全新一支4PLS單接都係$12xx

我都花左唔少係架TT01度, 之前係買RTR, 之後計過, D錢係夠買一部Top S4的....
 樓主| ray320 發表於 2014-2-14 18:55:16 | 只看該作者
Thx 師兄
 樓主| ray320 發表於 2014-2-15 13:52:03 | 只看該作者
hanswong 發表於 2014-2-11 21:16
我都係剛玩半年多既人, 有D路係走錯左, 所以可以俾少少我既經驗, 你如果真係想玩就認真買架好既車架+電子零 ...

Thx 師兄