RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2340|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Kawada M500WGT 電池架問題

RS200 發表於 2013-12-12 21:53:47 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問有冇 C-Hing 知道 M500WGT 個電池架裝得落乜 SIZE 短電呀?因為小弟發覺日本嘅短電係短過香港買到嘅小小!
billgate803 發表於 2013-12-13 09:28:00 | 只看該作者

日本有的size,香港也有得買,現行市面上的短電都有兩隻size, 而 kawada m500wgt用的size是一般12仔用的一cell size短電, 46.5×93.0×18.5mm, 這size同樣有2cell
billgate803 發表於 2013-12-13 09:34:30 | 只看該作者

https://sv80.wadax.ne.jp/~kawada ... st.cgi?in_kate=21-2
billgate803 發表於 2013-12-13 09:40:22 | 只看該作者
Ching,您打算去那一間買m500wgt?
 樓主| RS200 發表於 2013-12-13 11:35:40 | 只看該作者
billgate803 發表於 2013-12-13 09:40
Ching,您打算去那一間買m500wgt?

多謝 C-Hing 回覆!買定唔買就正在考慮,因為我依家用緊嘅短電係長 96mm.
billgate803 發表於 2013-12-14 14:29:14 | 只看該作者
Ohic,其實都可以用到96mm電,只要在電架前後磨1.5mm