RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2564|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

如果落灣仔橋底,除左志落呔外,仲有無其它推介?

jaccs 發表於 2013-10-6 17:58:33 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各ching好:

如題,因為發現志落呔直徑都幾大(成56mm),用atomic鑊軨,用其它軨都咁上下大,所以想搵D直徑無咁大O既膠呔,有乜牌子推介? 用乜膽,乜度數之類..
先謝各ching.

Nori 發表於 2013-10-6 18:29:57 來自手機 | 只看該作者
yeah racing
 樓主| jaccs 發表於 2013-10-6 18:35:37 | 只看該作者

乜度數?乜野膽?有無part no提供

thx ching意見.
Big-Sam 發表於 2013-10-6 20:07:07 | 只看該作者
 樓主| jaccs 發表於 2013-10-6 20:53:26 | 只看該作者
Big-Sam 發表於 2013-10-6 20:07
http://rc-evo.com/xbbs/thread-294174-1-1.html

thx ching,O岩O岩都睇過,可以一試YR呔,唔知仲有無其它ching用志落同YR呔以外的呔而走OK好跑呢?thx.
高人 發表於 2013-10-7 09:35:55 | 只看該作者

你更係未睇曬個 Post 喇,我又要 Hard Sales 多次,Sorry!

如果係穚底,我都可以分享小小T.O.P. 呔的測試心得
這兩新款的 NM 係例的 Solaris Mini Tire Set (好多朋友稱 T.O.P. 呔),都是比D較惡劣路面使用,有兩種硬度選擇 Hard-NM/Soft-NM。
我個人覺得較為適合一些2WD的車種(前驅或後驅),因這種呔的反應緩和些,貼地性高些,操控較穩定。
如是四輪驅動在穚底較適合用之前的 Hard/Soft Tire Set ( S-MSH0S0W / S-MSS0S0W),除非路面超低 Trackion 才選用新款的 NM 係例。
當然亦試過前 Hard 後 Soft (因為賴唔想set車),如配合呔水又可小D功夫!   (順便提提,查左呔水要等5~10分鐘架,唔係只會浪費左D呔水)
這是我個人小小心得,唔合用唔好插咁大力!
當然有小小 Hard Sales ,如令你反感,對不起!

樓主| jaccs 發表於 2013-10-7 10:11:58 | 只看該作者
高人 發表於 2013-10-7 09:35
你更係未睇曬個 Post 喇,我又要 Hard Sales 多次,Sorry!

如果係穚底,我都可以分享小小T.O.P. 呔的測 ...

後來有ching post過,我已睇過,sorry

樓主| jaccs 發表於 2013-10-7 10:12:22 | 只看該作者
jaccs 發表於 2013-10-7 10:11
後來有ching post過,我已睇過,sorry

有ching話咬到cup..
Hunterhunter 發表於 2013-10-9 20:40:48 | 只看該作者
cup車積係咬,咬先至可去幫架車去setting,但套呔唔够咬的話,就會比較難setting到咬e種效果!我自己都有試過好幾種呔,有d咬得好靈活,有d咬得嚟就好鈍!
 樓主| jaccs 發表於 2013-10-9 20:57:13 | 只看該作者
Hunterhunter 發表於 2013-10-9 20:40
cup車積係咬,咬先至可去幫架車去setting,但套呔唔够咬的話,就會比較難setting到咬e種效果!我自己都有試 ...

咬總好過唔咬O既..