RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4377|回復: 33
打印 上一主題 下一主題
收起左側

M06要佢落得場比得賽...可行嗎???

kevin-ysl 發表於 2013-4-24 11:40:57 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
好幾個師兄都話...鬥RCF...
都係用M05啦....M06輸硬!!!
我個人有少少鬥氣!!!
真係如此不済???

carven.chow 發表於 2013-4-24 12:26:38 | 只看該作者
我個人有少少鬥氣!!!

問題係師兄你根本想用M06比賽,但又要問人意見

你試下拎黎比賽咪知夠唔夠砌囉
 樓主| kevin-ysl 發表於 2013-4-24 12:31:52 | 只看該作者
想用係事實...
如果可以起工房搵到可行方案...
又何必要去試???
工房絕對唔係一個吹白痴水嘅地方!!
我當然會起度問啦~~~
吃喝玩樂 發表於 2013-4-24 12:54:37 | 只看該作者
比d信心自己,試下咪知。
Nori 發表於 2013-4-24 12:58:38 來自手機 | 只看該作者
RCF用四驅參加得嗎?
 樓主| kevin-ysl 發表於 2013-4-24 13:10:49 | 只看該作者
 樓主| kevin-ysl 發表於 2013-4-24 13:12:01 | 只看該作者
Nori 發表於 2013-4-24 12:58
RCF用四驅參加得嗎?

佢賽例有分4WD同2WD賽事~~~
而家好少見佢開4WD...

Simonng 發表於 2013-4-24 14:28:28 | 只看該作者
我都想知....M06  vs M05,  M06 係唔係輸硬呢 ?
有d M 車友都係咁講....
gos 發表於 2013-4-24 17:54:03 | 只看該作者
kevin-ysl 發表於 2013-4-24 12:31
想用係事實...
如果可以起工房搵到可行方案...
又何必要去試???

u should take your M06 race with M05 with same gear ratio, motor and tires. then u will know the answer.
sam 發表於 2013-4-24 20:39:03 | 只看該作者
要用幾T摩打先
 樓主| kevin-ysl 發表於 2013-4-24 22:21:10 | 只看該作者

一定行team powers黑豬...
 樓主| kevin-ysl 發表於 2013-4-24 22:23:31 | 只看該作者

其實我個問題固然玩野...
但係更想知要m06好跑...要解決問題有幾多...
我m車多...
唯獨冇後驅...
個個人都叫你去試...不如直接問...
買唔買得過!!!
有玩過嘅朋友...唔通就冇一個令佢快嘅方案???
咁~~~買左m06果d咪傻仔???
討論區嗎~~~~
免為其難...吹下囉~~~~
Chrischu33 發表於 2013-4-24 22:45:17 | 只看該作者
i use tamiya super stock rz for my m06, all original settings, sweep m car tire, trf m chassis damper with front and rear 40# shock oil, front blue spring rear yellow spring, i dont know if this setting is 好跑 or not but i hope it is because i really like the m06.
 樓主| kevin-ysl 發表於 2013-4-24 22:55:55 | 只看該作者
Chrischu33 發表於 2013-4-24 22:45
i use tamiya super stock rz for my m06, all original settings, sweep m car tire, trf m chassis dampe ...

thank you brother~~~
而家呢個設定...會係比較甩尾定係重有乜野不足想要改善呢??
monsterken 發表於 2013-4-25 00:56:23 | 只看該作者
我想問下........RCF......
係咩黎???公開賽??定係咩型式比賽呢
有興趣
Chrischu33 發表於 2013-4-25 01:44:31 | 只看該作者
kevin-ysl 發表於 2013-4-24 14:55
thank you brother~~~
而家呢個設定...會係比較甩尾定係重有乜野不足想要改善呢??
...

I'm not sure but i think this is basic setting, i havent test car yet.

吃喝玩樂 發表於 2013-4-25 07:10:08 | 只看該作者
monsterken 發表於 2013-4-25 00:56
有興趣

http://rc-evo.com/xbbs/thread-273682-1-1.html
seasky 發表於 2013-4-25 08:42:30 | 只看該作者
kevin-ysl 發表於 2013-4-24 22:23
其實我個問題固然玩野...
但係更想知要m06好跑...要解決問題有幾多...
我m車多...

其他唔識, 但我覺得即使M06 唔好跑, 買都唔一定係傻仔.

玩車可以有好多唔同心態, 或者買果個唔為跑得快, 只為像真, 行走姿勢, 外殼, 結構.

如果個個都為好走, 快而買車, 咁而家應該只有一個車種賣.  
即係平地黎講 12 仔, F1, Pan Car, Pro 10, FF, 2wd, 4wd 其中一種, 其他車種就消失.

但出去車場睇, 又唔係咁單一喎, 應該除左快, 仲有啲其他野影嚮人買咩車嘅  
seasky 發表於 2013-4-25 08:42:59 | 只看該作者
吃喝玩樂 發表於 2013-4-25 07:10
http://rc-evo.com/xbbs/thread-273682-1-1.html

無攪 12仔比賽.......
 樓主| kevin-ysl 發表於 2013-4-25 09:18:03 | 只看該作者
monsterken 發表於 2013-4-25 00:56
有興趣

KEN兄...RCF乃由賽事元老JOE LO有份建立嘅比賽組織!!
有多元化遙控車賽事可供參與!!
(好似同人賣廣告添~~~~)
官方網頁...http://www.rccarfans.com/wordpress/
近幾個月好似冇乜聲氣!!!
我真係好想參加M車賽事!!!